Uzun zamandan beri Türkiye'de bir bilindiği gibi pek çok şirket ya da firmalar evim, arabam gibi çeşitli sloganlarla vatandaşlara faizsiz bir biçimde ev veya araba imkanı tanıyor. Fakat son zamanlarda artış gösteren internet suç oranları sebebiyle bazı vatandaşlar bu firmalardan mağdur olmaya başladı. Öyle ki artık sahte firmaların çoğalması veya yurttaşların istemiş olduklarını vermeyen şirketlerin artık birikmesinden sonra devlet harekete geçti.

Evim ya da Arabam gibi biten firmalara bazı düzenlemeler gelecek. Böylelikle artık vatandaşların mağdur olmasının önüne geçilmeye çalışılacak.

Peki Sistem Nasıl İşleyecek Ne Gibi Düzenlemeler Gelecek?

Öncelikli olarak faizsiz bir şekilde araba veya ev satışı gerçekleştiren firmaların kurulması amacıyla 50 milyon tl'lik bir sermaye gerekecek. Yani artık herkes öyle kendi kafası estiği gibi kalkıp da insanlara ev ya da araba satışı gerçekleştiren bir firmayı hemen kuramayacak.

Öncelikli olarak kuruluş esnasında çeşitli zorluklar getirilecek ki bu tip firmalar hemen türemesin diye..

Firmaların ev ya da araba gibi vatandaşlara ne sağladı ise her şey devlete anlık bir şekilde bildirmesi zorunlu olacak. Yine aynı şekilde vatandaşlardan firmaların almış oldukları komisyonlarda bazı düzenlemeler yapılacak. Bu komisyonlar, artık azaltabilecek, şirketin vatandaşlardan toplamış olduğu paraları faize ya da ev araba hariç diğer yatırımlar da kullanması engellenecek. Böylelikle firmanın amacı dışında iş yapmalarını da önüne geçmiş olacak.

Editör: Wan Haber