Son dakika haberi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan' dan geldi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yapmış olduğu açıklamada esnafın Halk Bankası kredilerinde gecikme faizinden vazgeçildiğini ve Ana paranın ise 18 aylık taksitler halinde yapılandırma imkanı tanındığı açıklandı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ile kefalet Kooperatifleri birlikleri Merkez birliği ile Halk Bankası kaynaklarından kullandırılmış olan kredilerde, 18 ay taksitlendirme avantajın sunularak yeni bir borç yapılandırması nın önünü açtıklarını dile getirdi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın Konu İle İlgili Açıklamaları Şöyle:

Pandemi ile mücadele edilen bu zorlu günlerde, daha önce borcu yapılandırılmış fakat borcunu ödeyemeyen ya da yapılandırma avantajlarından faydalanamayan esnaf ile Sanatkarlar kredi ve kefalet Kooperatifleri ortağı Esnaf ve Sanatkarlarımıza destek olmak maksadıyla yeni bir avantaj hayata geçiriyoruz.

18 Ay Taksit İmkanı

Esnafın Halk Bankasından çekmiş olduğu kredinin faizi tamamen silinecek Ve geriye kalan anapara ise 18 aylık taksitler halinde bölünerek esnafın borcunu kolay bir şekilde ödemesinin önü açılacak.

Kalan Taksitler İse Faizsiz Bir Şekilde 6 Ay Ötelendi!

Yeni yapılandırma ile beraber daha öncesinde borçları yapılandırılmış olan ve taksitleri devam eden esnafların da aynı şekilde kalan taksitleri faizsiz bir şekilde altı ay süreyle ötelendi. Esnaf ile sanatçılarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şeklinde açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan un Özellikle de bu pandemi sürecinde zorlu günler geçiren esnafın bir nebze olsun rahat nefes alması amacıyla güzel bir adım atılmış oldu.

Editör: Wan Haber