Bakan Pekcan, yarından sonraki günlerde normalleşme dönemi kapsamında birçok esnaf ve sanatkarın ticari işlemlerine kaldığı yerden devam edebileceğini söyledi. Bu süreçte devletten gelen desteklerle esnafların yeniden ekonomik aktiviteye başlamaları bekleniyor.

Esnaflar Ekonominin Devamlılığı İçin Çok Önemli

Pandemi süreci esnafların günlük ekonomide ne kadar büyük bir önem taşıdığını gözler önüne serdi. Bakan Pekcan da bu konuda esnafların çok önemli olduğunu ve ekonominin devamlılığı için esnafların çalışmalarına devam etmeleri gerektiğini ifade etti. Pekcan, aynı zamanda sağlıkta olduğu gibi ekonomide de çok hassas bir sürecin yönetildiğinin de altını çizdi ve Dünya ülkelerine göre çok iyi bir konumda olduğumuzu da ifade etti.

Kafeler Ve Restoranlar Açılıyor Mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mayıs açıklamalarından sonra esnaf ve sanatkarlar için de normalleşme adımları atıldı. Normalleşme sürecinin ilk aşamalarında da berber, kuaför, alışveriş merkezleri, güzellik merkezleri, ayakkabı ve çanta gibi ürünlerin satıldığı işletmeler çalışmalarına başladı. 1 Haziran itibariyle de kafeler ve restoranlar açılacak. Ayrıca 65 yaş üstü işletme sahiplerinin de esnaf ve sanatkarlık işlerinin başına dönebileceği de duyuruldu. Pekcan yarından sonra esnaf ve sanatkarların ticari işlerine devam edebileceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Pekcan’ın o sözleri: “ Bu süreçte devletimizin sağladığı pek çok imkan ve desteklerle, vatandaşlarımızın da rutin tüketim alışkanlıklarına geri dönmesiyle, esnafımızın işlerinin kısa sürede yeniden canlanmasını ve ekonomik aktivitenin eskiye dönmesini bekliyoruz.”

Pandemi dönemiyle mücadelede ticari kesimin en az hasarla çıkması için devletin tüm çabaları gösterdiğini belirten Pekcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik istikrar kalkanı kapsamında esnaf ve sanatkarlara çok önemli yardımlar da bulunduğunu da açıkladı. Aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı da esnaflar için çeşitli paketler sundu.

Editör: Wan Haber