EPDK, koronavirüs salgını nedeniyle elektrik ve doğal gaz faturaları için yeni bir karar aldı.

Buna göre, 3 ay süreyle elektrik ve doğal gaz faturaları için sayaç okuma yapılmayacak; abonelere geçmiş tüketim ortalamalarına göre fatura gönderilecek.

Konuya ilişkin yanlış anlamalara ve eleştirilere yeni bir duyuruyla açıklık getiren EPDK, koronavirüs nedeniyle geçici olarak kapatılan iş yerlerinde, boşaltılan öğrenci evlerinde ve karantina nedeniyle kalınmayan evlerde bu uygulamanın geçerli olmayacağını duyurdu.

EPDK'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Meskenler için tüketimin olmadığı şirketler tarafından tespit edilebilen öğrenci evi, karantina veya sağlık sebepleri ile boşaltılan evlerde tüketimin olmaması nedenleri ile zaten kıyasen bir fatura çıkartılması söz konusu olamaz. Bu şekilde tüketimi olmayan ve kapalı olan yerlere fatura düzenlenmeyecektir.

Alınan kararla vatandaşlarımızın faturalarına hiçbir şekilde ilave bedel çıkartılması söz konusu değildir. Değerlerin okunması esas olmakla birlikte okuma esnasında yaşanabilecek yakınlaşma, sosyal mesafenin ortadan kalkabileceği durumları ortadan kaldırmak hem vatandaşların hem de çalışanların korunması sağlanacaktır." SUPERHABERTV

Editör: Wan Haber