Eş-Çocuk yardımı emeklilere de gelecek mi? Sorusu hala gündemden düşmüyorken konu hakkında yeni gelişmeler meydana geldi. Memurlar için yapılan zammın arkasında emekliler için büyük müjde geldi.       

Memurlar için yapılan yardım ödemeleri emekliler için de aynı yardımlar yapılacağı duyurusu yapıldı bunun özerine emekliler ne kadar ücret alacaklarını sormaya başladılar. Yapılan açıklamaya göre yardım alacak emeklilere 2 çocuk için 405 TL ücret ödenecek   

Önceki haftada Türkiye Emekliler Deneği tarafından yapılan duyuru sonrası memurların çocuklarına ve çalışmayan eşleri için ödenecek yardım ücretlerinin emeklilerde verilmesi gerektiği konusunda açıklamalar yapılmıştı.  Yapılan son açıklamaya göre aynı yardım emeklilerin çocukları ve eşlerine yapılacak.  Emeklilerinde 2 çocuğu olan 405 TL yardım yapılacak.  Gündemde sıkça araştırılan bu konu Hem emekliler hem de memurlar arasında yer edindi.

Teklif kabul edildi an memurların ailesine yapılan yardımların aynısı emekliler içinde geçerli olacak. Peki ailelere ne kadar yardım ödemesi yapılacak.  Her ay düzenli olarak alınan aile yardım ücretleri ekim ayında zam yapılmıştı. Buna göre eşi çalışmayan memurlara verilen ek yardım 332 TL olurken 0-6 yaş arası çocuklar için 73,04 TL, 6 yaş ve üzeri çocuklar için ise 36,52 TL yardım yapılmasına karar alınmıştı. Bu tardım artık emekli aileler içinde geçerli olacak emekli aileler de bu yardımdan faydalanacak.  Eşi hali hazırda çalışmayan, 6 yaş ve üzerinde 2 çocuğa sahip olan emekli vatandaşlar ise 405,04 TL aile yardımı alacak.

KPDK’nın kararı bekleniyor

Gündemde olan teklif, memur konfederasyonu tarafından toplu sözleşme toplantısında görüşülecek. Emeklilere verilmesi planlanan aile yardımı ilk olarak KPDK toplantısında gündeme gelecek ve karar alınacak.

Emeklilere aile yardımı ne kadar olacak?

Eş: 332 TL Çocuk (0-6 yaş):

73,04 TL Çocuk (6 yaş üstü): 36,52 TL

Editör: Wan Haber