Yapılan görüşmeler sonucunda Bağkur, SSK, SGK ve memur emekli maaşlarına 500 TL zam yapılacağı belirtildi. 

Emeklilere yapılan bayram ikramiyesi, Temmuz ayı zammı ve banka promosyonlarına ek olarak yeni bir zam haberi geldi. yapılan yeni duyuru ile emekli maaşlarına 500 TL tutarında zam yapılacağı gündeme geldi. buna göre Ekim ayında Bağkur, SSK, SGK ve memur emeklilerinin maaşına en az 500 lira zam yapılacağı konuşuluyor. Türkiye Emekliler Deneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün konu ile ilgili açıklamada bulunarak, emeklilerin gelecek dönemde rahat bir nefes alacaklarını belirtti.

Ekim ayında 500 TL zam kapıda! Ekim ayında Bağkur, SSK, SGK ve memur emeklilerinin maaşlarına ek ödeme olarak en az 500 TL zam yapılacağı belirtildi. TÜED Başkanı Kazım Ergün, konu hakkında görüşmelerini sürdürdüklerini ve İntibak düzenlemesinin hayata geçmesiyle beraber 2000 yılı öncesi ve 2000 yılı sonrası emekli maaşlarındaki farkın eşitleneceğini ön görüyor.

ASGARİ ÜCRET 3.500 TL'Yİ AŞACAK

Edinilen bilgilere göre, hükümette başlatılan çalışmalar kapsamında 7 milyondan fazla kişiyi ilgilendiren asgari ücrete, geçen yılki gibi enflasyonun üzerinde zam yapılacağı ve 3.500 liranın üzerinde bir rakam belirleneceği ifade ediliyor. Geçen yıl enflasyon yüzde 14,6 olarak gerçekleşmiş, asgari ücrete ise yüzde 21,56 zam yapılmıştı. Bu yıl da enflasyonun üzerinde yapılacak zamla birlikte asgari ücrette zammın toplamda yüzde 30'u bulabileceği belirtiliyor.

2 BİN TL'NİN ALTINDAKİ EMEKLİ MAAŞLARINA SEYYANEN ZAM

Düşük emekli maaşları konusunda ise "seyyanen zam" yapılması formülü tartışılıyor. Milletvekilleri yaz boyunca sahada yaptıkları çalışmalarda en fazla karşılaştıkları talepler arasında emekli maaşları olduğunu dile getiriyordu. Bu konuda hazırlanan raporlar parti yönetimine sunuldu ve 2 bin liranın altında maaş alan emeklilere seyyanen zam yapılması tartışılmaya başlandı.

Editör: Wan Haber