Ünlü iş adamı Elon Musk geçtiğimiz günlerde kripto paralar ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra Dogecoin'de büyük bir patlama etkisi yaratmıştı. Kısa bir süre içerisinde yükselişte rekor üstüne rekor kıran Dogecoin birkaç saat önce ani ve sert bir düşüş yaparak herkesi şaşırttı ve birçok kişinin zarar etmesine neden oldu!

Geçtiğimiz günlerde Dogecoin hakkında dediği "Geleceğin para birimi" açıklamalarından sonra tüm dikkatleri kripto paraya çekti ve Dogecoin kısa bir süre içerisinde 0,55 dolar seviyesine çıkarak büyük yatırımcıların hedefi oldu! Dogecoin'in yükselişi daha sonra da durdulamadı ve 0,73 dolar seviyesine kadar çıkarak herkesi şaşırttı! Dogecoin'in bu kadar büyük bir şekilde artmasındaki neden ise kuşkusuz Elon Musk'ın yapmış olduğu açıklamalar oldu. Piyasada büyük bir alış hacmine erişen Dogecoin'in daha da yükselmesi bekleniyordu ancak ne yazık ki tüm beklentiler boşa çıktı!

Elon Musk'ın açıklaması Dogecoin'i düşürdü!
Dogecoin'in bu kadar yükselmesinin ardından herkes bu kripto para biriminin 1 dolar olmasının sürprizini bekliyordu. Fakat dün akşam Amerika'nın en ünlü gece programlarından birisi olan Saturday Night Live'a konuk olan iş adamı Elon Musk yaptığı açıklamalardan sonra Dogecoin'de büyük bir düşüşe neden oldu. Program yayınlanmaya başladığı andan itibaren Dogecoin'deki düşüş başlamış olsa da Elon Musk'ın programda kripto para birimi hakkında söylediği sözler daha da sert bir düşüşe neden oldu. Ünlü iş adamı programa annesi Maye Musk ile birlikte katıldı. Annesinin programda ünlü iş adamına "Umarım Anneler Günü hediyen Dogecoin değildir." demesinden sonra Elon Musk da şakayla "Tabii ki Dogecoin" karşılık vererek kripto para birimindeki sert düşüşün sebebi oldu!  Herkes Elon Musk’ın SNL programında yapacak açıklamasından sonra Dogecoin’de daha büyük bir yükseliş beklerken büyük yatırımcılar ne yazık ki büyük bir para kaybına uğradı ve neredeyse 0,20 dolarlık bir düşüş yaşandı! Önümüzdeki günlerde ise Elon Musk’tan yine Dogecoin’le ilgili açıklamalar bekleniyor.


 

Editör: Wan Haber