Kaçak elektrik kullanan Suriyelliler Sabancı'nın enerji biriminin canının epeyce sıkıyor.

Habertürk'ün haberine göre; Toroslar, bu durumun ‘mücbir sebep’ olarak kabul edilmesini, Toroslar için EPDK tarafından konulan kayıp-kaçak hedeflerinin yenilenmesini ve artırılmasını istedi.

Ankara’da enerji yönetimindan güvenilir kaynaklardın alınan bilgiye göre kayıp-kaçak Gaziantep’te yüzde 7’den yüzde 12’ye çıktı. Osmaniye’de yüzde 7’den 10’a, Kilis’te yüzde 10’dan 15’e çıktı.

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle 1 milyonu aşkın Suriyeli, Türkiye’ye geldi. Suriyelilerin önemli bir bölümü, Sabancı ile Alman E-ON ortaklığı ENERJİSA’nın işlettiği Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ’nin kontrolünde bulunan Gaziantep, Kilis, Hatay, Mersin, Adana ve Osmaniye’de yaşamını sürdürüyor.

EVLERDE KAÇAK TÜKETİM VAR’

Suriyeliler için oluşturulan kamplarda elektrik tüketimleri ölçülüyor ve faturalar düzenli olarak ödeniyor.

Toroslar EDAŞ, kamp dışında yaşayan Suriyelilerden bazılarının kaçak elektrik kullandığını, abonelik işlemlerinde sorun olduğunu, bu nedenlerle söz konusu illerde kaçak tüketimin ve teknik kayıpların arttığını belirtti. ve EPDK’dan bu durumun mücbir sebep sayılmasını istedi.

Toroslar, EPDK’dan çözüm için devreye girmesini istedi Abonelik koşullarını taşıyan Suriyelilerin bir bölümü de elektrik borçlarını ödeyemedi. Toroslar, bu sorunu EPDK’ya yazılı olarak bildirdi. EPDK’dan, çözüm için devreye girmesini istedi.

Şirket, bu durumun ‘mücbir sebep’ olarak kabul edilmesini, Toroslar için EPDK tarafından belirlenen kayıp-kaçak hedeflerinin (2013 yılı) yenilemesini ve artırılmasını istedi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın yapığı açıklamada, Toroslar’ın başvurusuna işaret ederek, “Konu incelenecek. Henüz kurul gündemine gelmedi” dedi.

Editör: Wan Haber