Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Elbistan'a bağlı Yapalak bölgesinde yatırım yapacak olan yatırımcı Samet Aksu ile yatırım sözleşmesi imzaladı. 2 milyon 11 bn 595 TL bedelli tesis tamamlandığında Avrupa Birliği standartlarında süt üreten yeni bir tarımsal işletme kurulmuş olacak.
TKDK İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu, hedeflerini emin adımlarla gerçekleştirdiklerini ifade ederek, 2012 yılında gerçekleştirilen 4,5 milyon TL tutarında hibe ödemesi ile Kahramanmaraş'ın Türkiye genelinde fon kullanımı ve hibe dağıtımı açısından 4. sırada yer aldığını ifade etti. Uslu, "Türkiye'de dağıtılan toplam hibenin yüzde 11'i ilimizdeki yatırımcılara ödendi. Yapılmış bu ödemelerin yatırımcıları cesaretlendireceğini ümit ediyoruz. Bu sebeple 2013 yılı içerisinde daha fazla sayıda başvuru bekliyoruz" dedi.
TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu, 2013 yılında hedeflerinin yaklaşık 30 Milyon TL'lik yatırım sözleşmesi imzalayarak 15 milyon TL civarında hibe vermek olduğunu da ifade ederek, şunları söyledi:
"Mevcut gerçekleşen yatırımlar Kahramanmaraşlı yatırımcılarımıza cesaret veriyor. Modern yeni tesislerin kurulması yatırımcılarımızın ufkunu açıyor. Şu ana kadar süt üretiminden et üretimine, kırsal turizmden yerel ürünlere kadar birçok başlıkta yatırım sözleşmesi imzaladık. Bunların önemli bir kısmının hibe ödemesini gerçekleştirdik. Traktör alımına da hibe vermemiz ve beyaz eti de desteklemeye başlamamız yatırımcılarımızın büyük ilgisine sebep oldu. Bu nedenle hibe dağıtım hedeflerimizi kolaylıkla gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Modern, insan sağlığına uygun, AB standartlarında yeni tesislerin vücut bulması Kahramanmaraş'ın gelişimine çok büyük katkı sağlayacaktır."
TKDK tarafından 2013 yılı içerisinde hibe olarak dağıtılması hedeflenen toplam 170 milyon Avro'luk bir kaynak bulunduğunu kaydeden Uslu, bu fondan olabildiğince fazla istifade etmek istediklerini vurgulayarak, "Bunun için Kahramanmaraşlı yatırımcıların önünde hiçbir engel bulunmuyor. Söz konusu hibeden faydalanabilmenin tek şartı, doğru hazırlanmış bir proje ile başvuru yapmaktır" diye konuştu.
(OZR-AKL-Y)

02.02.2013 13:04:19 TSI

Editör: Wan Haber