Ekrem Dumanlı yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Hidayet Karaca ve Tufan Ergüder ile beraber 2 kişi daha ise tutuklandı.


Saat 14.00′te açıklanan kararla serbest bırakılan Ekrem Dumanlı bugün bir başka güzel haber almış ve eşi Esra Dumanlı bu sabah bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini öğrenmişti. Dumanlı ailesi, bebeğe Saadet ismini verdi. Anne Esra Dumanlı ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Dumanlı ailesinin 3 çocuğu daha bulunuyor.

KARACA İLE BİRLİKTE 4 KİŞİYE TUTUKLAMA KARARI
İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan büyük salonda açıklanan 4 sayfalık kararda hakim, Hidayet Karaca’nın “terör örgütü yöneticiliği”, diğer şüpheliler Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslan’ın ise ‘terör örgütü üye olma’ suçundan tutuklanmasına karar verdi.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA
Adli tedbirle serbest bırakılan Ekrem Dumanlı, İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

Adliye önündeki kalabalığa seslenen Dumanlı, “Sizin çok yakından göründüğünüz ve izlediğiniz gibi Türkiye bir tiyatro seyrediyor. Kendi ayıplarını, kendi günahlarını, kendi yolsuzluklarını unutturmak için daha sansasyonel bir hadise çıkarmak için Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonunu hedef alarak basın özgürlüğünü tehdit altına alarak Türkiye’yi dünyaya rezil etmeyi göze alarak bir gazete binasına baskın düzenlediler. Bir genel yayın yönetmenini gözaltına aldılar, saygın bir televizyonun yöneticisini gözaltına aldılar” dedi.

“BİR YILDIR YAPTIKLARI ÇALIŞMA ORTAYA ÇIKTI”
“Maskat belliydi” diyen Ekrem Dumanlı, “Algı operasyonunun hedefi belliydi. Kendi ayıplarını gizlemek için vatanın evlatlarını feda edenlerin niyeti belliydi. Türkiye büyük bir yara aldı. İnanın gözaltına alınmama üzülmedim. Bizi dünyaya rezil etmek isteyenler bizim hakkımızda suç isnat edecek 1 yıldır yaptıkları çalışma ortaya çıktı. Hiçbir şey gösterilmeksizin, terör örgütü üyeliğiyle, haşa… bu iddiayı sahiplerine iade ediyorum. Bana terör örgütü üyesi diyenlere aynıyla iade ediyorum” diye konuştu.

“Sonuçta geldiler bizi gözaltına aldılar” diyen Dumanlı, “Gözaltına alınmaktan da korkmayız hapse girmekten de korkmayız. Bunlardan korkacağımızı düşünenler yanlış düşünüyor” ifadesini kullandı.

Dumanlı, “4 gün bekletildikten sonra, karakolda bekletildikten sonra savcının huzuruna çıktık. ‘Falan yazar şunu yazmış talimat verdiniz mi?’ Bizde kiralık kalem yok, satılık kalem yok. Bir tane haber; herkul.com’dan aynen alınmış bir yazı ve iki tane köşe yazısı. 6 gündür çektiğimiz ızdırabın nedeni. Serbest bırakıldım. Delil dedikleri bu haberi niye yaptın bu yazıyı niye yazdın. Biz kimseden talimat almayız. Talimat alanlar şimdi purolarını içiyorlar. Biz talimatla yazı yazmayız, talimat almayız” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber