Rescate Hotels’de düzenlenen yemekli toplantı, Van Ekonomist Dergisi İmtiyaz Sahibi Zeki Yiğit’in açılış konuşmasıyla başladı. Türkiye’de okuma düzeyinin çok düşük olduğunu belirten Yiğit, “Gelişen ülkelere baktığımızda dergi satışları gazete satışlarından daha yüksektir. Fakat ülkemizde bunun tam tersinedir. Ancak gazete satışları da yeterli düzeyde değildir. Ülke olarak okumuyoruz. Okur düzeyimiz çok azdır” dedi.


Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) Yönetim Kurlu Başkanı Nevdet Takva ise, hep birbirine benzeyen kelimelerle ifade edilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Bu çalışma ve projenin nihayetinde el birliği ve dil birliği oluşturabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer ise, birçok ilde görev yaptığını ve bir dergi çevresinin bu şekilde büyük bir toplantı yaptığına ilk defa rastladığını vurgulayarak, “Çok büyük bir iş başardılar. Kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum dedi.


Sermayenin korkuyu sevmediğini belirten Van İş Adamları Derneği Başkanı Fatih Hatunoğlu, “Bizler bu bölgenin çocuklarıyız. Bu bölgede büyüdük. 1992 yılında Van’a çok sayıda turist gelirdi. Ancak son yıllarda sadece Akdamar Adası’nda düzenlenen ayin zamanında biraz olsun ilimize turist geliyor. Bu da bizleri çok üzüyor” şeklinde konuştu.


Van Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİD) Başkanı İsmail Say da, bir hedef bırakılacaksa bu hedef Van’ın ismi kadar olması gerektiğini dile getirerek, “Van’ın ismi kadar olabilirsek bu bize yeter. 2023 vizyonumuz birinci, ikinci, üçüncü değil; dışarıdaki Van kadar olabilirsek bu çok daha ileriye gider” ifadelerine yer verdi.


Yemekte bir konuşma yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Ekonomist Dergisi sayesinde bir araya gelindiğine dikkat çekerek, “Bu kadar güzel konuşmalar Van Ekonomist Dergisinin birinci yılında gerçekleşiyor. Kendilerini kutluyorum” dedi.


Van’ın daha önce başkent olduğunu ve daima başkent olarak kalacağının altını çizen Van Valisi Aydın Nezih Doğan ise, “Van yatırımlar açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Van’ın bu potansiyelini görmemek için gözümüzü bir elle kapatmak yetmiyor. Birkaç elle kapatmamız lazım ki bu potansiyeli fark etmeyelim” şeklinde konuştu.


Daha sonra söz alarak kürsüye çıkan Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise konuşmasında salondaki kalabalığı kahkahaya boğdu.


Toplantı plaket töreni ile son buldu.

Editör: Wan Haber