Bu sayı da aylık bütçeyi dengelemek kampanyalardan yararlanmak veya internetten alış veriş gibi nedenlerle günden güne artmaktadır. Ek kart sahipleri de aynı kredi kartı sahipleri gibi bu işlemleri yapabilmektedir. Peki, ek kredi kartını kapatmak isteyenler hangi yolları izlemeliler?

Ek kredi kartınızı direk banka şubesine giderek, internet bankacılığı aracılığı ile ve müşteri hizmetlerini arayarak kapatabilirsiniz.

Banka Şubeleri Aracılığı ile Ek Kredi Kartını Kapatmak

Kullanmış olduğunuz kredi kartının en yakın şubesine giderek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken bir sıra numarası almak ve gişe yetkilisine durumunuzu izah etmek. Sizden alacakları bir imza karşılığında ve kimlik fotokopinizle beraber en kısa süre içerisinde işleminizi onaylayacaklar be ek kredi kartını iptal edeceklerdir. Bu işlemin ardından kartınızı kırıp atabilirsiniz.

Müşteri Hizmetleri Aracılığı ile Ek Kredi Kartını Kapatmak

Diğer tercih edilebilecek yöntemlerden birisi de müşteri hizmetlerini aramaktır. Günün her saati telefon bankacılığı hizmeti ile müşteri hizmetlerini arayabilir ve talebinizi dile getirebilirsiniz. Telefon bankacılığındaki müşteri temsilcisi kimlik doğrulamanızı yaptıktan sonra işleminizi gerçekleştirecektir. Bu yöntem aracılığı ile ek kredi kartı kapatma esnasında müşterilerden sesli onay alınmaktadır. Bu yöntem ile şubeye gitmenize gerek olmadan işlemini yapabilir ve ardından kartınızı kırıp atabilirsiniz.

İnternet Bankacılığı ile Ek Kredi Kartını Kapatmak

Gelişen teknoloji ile en kolay yöntem haline gelen internet bankacılığı ile de ek kartınızı kapatman mümkün ve oldukça kolay. Bankanızın internet şubesine giriş yapıp ilgili alanlara giriş yapıldıktan sonra kapatmak istediğiniz kredi kartını seçerek, o karta bağlı ek kredi kartlarını kapatabilirsiniz.. Bu işlemlerin ardından herhangi bir işlem daha yapmadan ek kredi kartınızın kapandığından emin olabilirsiniz.

Editör: Wan Haber