Geçen haftayı yaklaşık olarak 50 kuruş gibi bir Yükseliş ile 7,48 den tamamlayan dolar, bu haftaya ise düşüş ile başladı. Dolar kuru an itibariyle 7,33 liradan işlem görüyor. Geçtiğimiz hafta en düşük 6,95 en yüksek 7,48 seviyelerine kadar işlem görebilen Dolar TL paritesi, haftalık bazda yüze 6,6 oranında değer kazanarak haftanın son günü 7,43 den tamamladı. Dolar-TL haftanın ilk işlem gününe düşüş ile başlamasından hemen sonra saat 11.30 itibari ile 7,33 seviyesinde seyretti.

Sterlin Ve Euro'da Son Durum Nedir?

Dolar için işlem gören dakikalar içerisinde euro-tl paritesi 8,86 dan, sterlin-tl paritesi ise 10,25 den satışa sunuldu. Euro Dolar paritesi % 0,1 lik bir artış ile 1,20 civarında bir dengeye ulaştı.

Dolar endeksi, 90, 6-90,9 dan Sakin bir şekilde seyir ediyor.

Ekonomistlerin yapmış oldukları açıklamalara göre; Türkiye ekonomisinin geçen sene yeni tip kovid-19 salgınına rağmen yüzde 1,8 oranında büyüme kat ederek, bugün dünya genelinde açıklanacak olan İmalat Sanayi satın alma yöneticileri endeksi verilerinin takip edileceği açıklandı.

Geçen hafta meydana gelen Yükseliş küresel bazda bir Durumdu.

ABD, 10 tahvil faiz getirileri 1.5 üstüne çıkınca alımlar gerçekleşti, fonlar ise yatırımcılar bu tahlillerden satın aldı ve bu durumda Gelişmekte olan ülkelerde ters durum meydana getirdi.

O sebeple geçici bir durum olduğunu söylemekte fayda olacaktır. ABD'ye ters olan matematik Türkiye'de tam tersi bir matematik dengesinin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Editör: Wan Haber