EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu)’nun yayınlamış olduğu karar bağlamında 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren uygulamaya konacak doğalgaz dağıtımı hizmet ve bağlantı ücretleri belirlendi.

Kış aylarının gelmesi ile beraber artık ısınma problemleri yavaş yavaş baş göstermeye başladı. Doğalgaz kullanan abonelerin sayısında da artış yaşandı. Kış yeni başladığı için doğalgaz ücretlerine uygulanacak olan indirimler ya da zamlar herkesin yakından takip ettiği konuların başında gelmektedir. Bununla beraber resmi gazetenin bugünkü sayısında Türkiye’de yaşayan doğalgaz abonelerini yakından ilgilendirecek bir dizi karar açıklandı.

EPDK aracılığı ile gerçekleştirilen ve yayımlanan bu kadar dahilinde 2021 senesi itibari ile uygulanacak olan doğalgaz dağıtım hizmet ve bağlantı ücretleri de böylelikle belirlenmiş oldu.

EPDK kurulunun kararı ile 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle uygulamaya konulacak.

Doğalgaz Bağlantı Bedelleri

Abone bağlantı Bedeli 749 TL olarak belirlenirken ilave abone bağlantı Bedeli ise 651 TL olarak belirlendi. Yine aynı şekilde bağlantı kontrol ve onay Bedeli 651 TL’den açıklanırken bağlantı kontrol ve onay bedeli 4 TL olarak belirlendi. Ayrıca güvence bedeli merkezi sistem 551 TL güvence bedeli kombi sistemi 620 TL olarak açıklandı.

Böylelikle alınmış Bu kararlar, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak.

Editör: Wan Haber