Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi açıda sıkıntı çeken ailelere için deste kampanyası başlattı. Bakanlık tarafından ailelerin elektrik faturalarına ek destek sağlanacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile ortak hareket eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı   başlattığı yeni destek kampanyası ile maddi zorluk yaşayan ihtiyaç sahipleri ailelere faturalarına ek destek sağlanacak. Fakat bu destekten faydalana bilmek için destek almak isteyenin beli şartlara sahip olması gerek.

Şarlar nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafında maddi desteğe ihtiyacı olan ailelere beli bir süreç aralığında elektrik fatura desteği verilir.  Ailelerin Çektiği sıkıntılar giderildi taktirde ödenen destek kesilmektedir. Maddi sıkıntı çeken bu ailelerin muhakkak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan birine kaydını yapması gerekir. Elektrik desteğinden yararlanmak isteyen kişilerin hane içinde kişi başı gelirlerinin asgari ücretin 3’te 1’i oranında olması gerekir. 701 TL olan bu tutarı sağlayan kişilere destek verilir.  Ailelere yapılan bu destek güncel olarak fatura desteği özerinde yapılır. Devlet tarafından verilen destek fatura tutarından düşülerek kişilerin daha uygun fatura ödemesi sağlanır.

Başvuru yardımları nasıl yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığın başlattığı kampanya desteğinden yararlanmak isteyen aileler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmalıdır. Aileler bulunduğu konuma göre ikametgah bilgilerine göre en yakın şubeye gitmelidir. Başvuruda bulunacak kişi başvuru dilekçesi, aile bireylerinin T.C. kimlik numarası ve kimlik fotokopisi, güncel elektrik faturası ile başvurularını gerçekleştirebilir. Muhtaçlık belgesi olan kişiler bu belge ile de başvurabilmektedir.

 Elektrik desteği yardımı ne kadardır?

Elektrik desteği kişilere faturaları üzerinden düşürülerek verilir. Kişilerin güncel faturalarına göre hesaplanan destekler, kişinin kullandığı elektrik ve konutunun yapısı desteği etkilemektedir. Bu şekilde her ay kişinin faturasından destek düşürülerek uygun fatura ödemesi yapması sağlanmaktadır. 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovasaat- 40 TL 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovasaat- 53 TL 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovasaat- 67 TL 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovasaat- 80 TL yardım yapılmaktadır.

Editör: Wan Haber