Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkan Süleyman Kocasert, 2013 yılındaki ihracat hedeflerinin 2 milyar doları aşmak olduğunu söyledi.
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, yönetim kurulu üyeleriyle DENİB binasında düzenlediği basın toplantısında 2012 yılında yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Geçen yıl Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihracat rakamlarına ulaşıldığını belirten Kocasert, "Küresel krize rağmen 151,9 milyar dolar ihracat yapıldı. İhracatçılar olarak Avrupa Birliği'ndeki gerilemeye rağmen pazar arayışlarımız devam ediyor. Geçen yıl AB'ye ihracatımız yüzde 7 oranında geriledi. AB pazarındaki kaybı diğer alternatif pazarlara girerek telafi etmesini bildik" dedi.
Denizli ihracatında da önemli gelişmelerin yaşandığını kaydeden Kocasert, şöyle konuştu:
"Özellikle Eylül ayından itibaren hissedilen bir iyileşmenin olduğunu söyleyebiliriz. Kasım ayında 187 milyon dolarlık ihracat rakamı ile Denizli'nin rekorunu kırdık. DENİB tarafından kayda alınan ihracat rakamı ise bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında artış göstererek, 1 milyar 710 milyon dolardan 1 milyar 819 milyon dolara yükseldi. Bu da DENİB için gerçekleştirilen en yüksek ihracat rakamı demektir."
2012 yılındaki olumlu gelişmelerin gelecek yıl da devam etmesini beklediklerini ifade eden Kocasert, "Gelecek yıl diğer sektörleri de bünyemize katarak, daha da büyümek istiyoruz. Aylık olarak ihracatımızla ilgili hedefimiz 200 milyon doları görmek. Ayrıca yıllık ihracatta da Denizli'nin rekorunu kırarak, 2 milyar dolarlık ihracat yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmeler eğer bizim lehimize gelişirse bu rakamı rahat yakalayabileceğimizi düşünüyorum. 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat rakamına bu şekilde her yıl adım adım yaklaşabiliriz" diye konuştu.
(EV-SK-CC-E)

03.01.2013 14:24:57 TSI

Editör: Wan Haber