Van Vergi Dairesi Müdürü Orhan Zingal, Van’ın deprem sürecinde zor ve sıkıntılı günler yaşadığını takip eden süreçte de ciddi destekler aldığını ifade ederek, Van halkının vergi ödemeleri ve yükümlülükleri konusunda hassas davrandığını ifade etti.


Van’a yatırım yapacak olan girişimcilerin bu durumu da göz önüne alacağına değinen Zingal “Tüccar ve yatırımcıların sıkıntılarının tespiti ve bunların giderilmesi noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Kapımız herkese açık, hizmet anlamında işleyişi daha da kolaylaştırıp vatandaşın rahat hizmet almasını istiyoruz. Van’ımızın değerli kurumlarıyla de işbirliğimiz ve karşılıklı ziyaretlerimiz sürecek” dedi.


VATBO Başkanı Selman Toprak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Vergi Haftası’nı kutladı. “Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır, vergisini veren, istihdam sağlayan ve Van’ın kalkınmasına katkısı olan herkes bizim için değerlidir” diyen Toprak “Yakın dönemde VANTSO Başkanımız Nejdet Takva beyefendi ile katıldığımız bir programda devletin sağladığı vergi kolaylıklarını anlatmış ve yatırımcıları buraya davet etmiştik. Devlet teşvikleri, vergide sağlanan kolaylıklar bizim önümüzü açıyor bu anlamda karşılıklı işbirliği ve daha fazla çalışmayla yatırımcıları buraya çekmek, Van’ın potansiyelini arttıracak istihdam alanlarının oluşturulmasını sağlamak gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Editör: Wan Haber