Toplumsal olarak büyük değer verdiğimiz altın, aynı zamanda kültürümüzün önemli bir yapı taşıdır. Düğünlerde gelin ve damada en çok armağan edilen nesne takı yani altındır. Birikim alanında da ülkemizde dolar ve eurodan bağımsız olarak altın bir numaralı yatırım aracıdır. 21 Ocak Pazartesi altın fiyatları ne kadar oldu? Okuyucuyu yormadan, salt bilgilerle hazırladığımız içeriğimizde altın fiyatları hakkındaki son dakika detaylarını öğrenebilirsiniz.

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Özellikle son yıllarda gram altın da tıpkı çeyrek altın gibi talep görmeye başladı. Özellikle çeyrek altın fiyatlarındaki değişimlerden sonra vatandaşın dikkatini gram altın çekti, gram altın düğünlerde de eskiye göre daha çok hediye edilmeye başlandı. 21 Ocak Pazartesi sabahı gram altın 219,29 TL'den alınırken 219,36 TL'den satıldı.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın şüphesiz ülkemizde en çok tercih edilen kuyumculardan en çok satın alınan altın türleri arasında birinci sırada yer alıyor. Çeyrek altın yatırım açısından da son derece önemlidir. Evlerde biriktirilen altınların büyük çoğunluğu çeyrek altındır. Çeyrek altın bu sabah saatlerinde 352,45 TL'den alınırken 360,47 TL'den satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın fiyatları da vatandaşlar tarafından ilgiyle araştırılan konular arasında yer alıyor, yarım altın gram ve çeyrekten farklı olarak genelde birikim açısından alınır ve kolayca bozdurulmaz. 21 Ocak Pazartesi 702,69 TL'den alınan yarım altın 720,94 TL'den satılıyor.

TAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Tam altın da tıpkı yarım altın gibi uzun vadeli birikim aracıdır. Düğünlerde gelin ve damadın yakınları, aile fertleri ve dostları tarafından armağan edilen tam altın bu sabah saatlerinde 1.409,79 TL'den alınırken 1.437,46 TL'den satılıyor.

CUMHURİYET ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

1.460,00 TL'den alınan Cumhuriyet altını 1.482,00 TL'den satılıyor. Cumhuriyet altını ile çeyrek altınarasında benzerlik söz konusu olsa da Cumhuriyet altını çok uzun vadeli birikim aracıdır ve kolay kolay bozdurulmaz.(SABAH)

Editör: Wan Haber