Her şeyin ve her davranışın değiştiği bir sürecin içinde ekonomi de değişmiştir. Ekonomi ile birlikte bağlantısal olarak konut artışları değişmiştir. Bunun üzerine TÜİK bir araştırma listesi açıklamıştır. Bu listeye göre koronavirüs İstanbul'da konut artışı ya da azalışı üzerinde etkili olmuştur. Koronavirüsün etkisi sebebiyle İstanbul'un bazı ilçelerinde konut artışı yaşanırken bazı ilçelerinde de konut satışında azalma yaşanmıştır. Vatandaş artık sosyal mesafeyi de baz alarak hayatına yeni dinamikler getirmeye başlamışlardır. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu ) İstanbul'da Koronasavar ilçeler başlığı altındaki bir araştırmasını tüm kamuoyuna sunmuştur. Araştırmaya göre İstanbul genel olarak konut satışında yüzde 4,9 gibi bir azalış yaşamıştır. Bunun yanında İstanbul' un bazı ilçelerinde gayrimenkul adına bir miktar artış yaşanmaktadır. Bu artış tam 14 ilçede görülmektedir. Bu ilçeler arasında Ümraniye en çok konut artışının yaşandığı ilçe oluyor. Bu artışın oranı ise yüzde 28,66 şeklindedir.

TÜİK 'in (Türkiye İstatistik Kurumu) Gayrimenkul Araştırma Liste Verileri

İstanbul genel olarak konut satışında düşüş yaşarken bazı ilçeler ise konut satışı bazında artış yaşamaktadır. İşte oranları ile birlikte bu ilçeler.

Ümraniye yüzde 28,66 oranında bir artış yaşanırken Sultangazi yüzde 15,54'lük bir artış yaşamaktadır. Bu ilçeyi yüzde 13,41 ile beylikdüzü takip etmektedir. Gaziosmanpaşa yüzde 11, 84 oranında bir artış yaşarken Bayrampaşa ise yüzde 11,81 oranında bir gayrimenkul satış artışı yaşamıştır. Diğer illere de baktığımızda Küçükçekmece yüzde 9,69 oranında artışın yanında çekmeköy yüzde 8,29, Bahçelievler ise yüzde 6,9 oranında bir konut atışı yaşamıştır. Çoğunlukta insanlar kırsal alanlara yönelme eğilimi göstermiştir.

Covid-19 'un Gayrimenkul TÜİK Listesi

Editör: Wan Haber