Binlerce kişinin mağdur edildiği, milyonlarca liralık bir dolandırıcıların gerçekleştirildiği Çiftlik Bank soruşturmasında Şimdi de fırsatçılar ortaya çıktı.

Olay ile ilgili dolandırıldım, mağdurum şeklinde başvuran 750 kişinin yatırmış oldukları paraları geri aldığı, bir bölümünün ise yatırmış oldukları paradan kar elde ederek daha fazlasını aldığı açıklandı.

Sanal ortamda Çiftlik oluşturarak toplamış olduğu yatırımcıları gerçek ki hayatta hayvan sahibi olacakları vaadiyle dolandıran Çiftlik Bank dolandırıcılığı ile alakalı soruşturma devam ediyor. Son zamanlarda yaklaşık 1300 kişi daha mağdur edildiklerini açıklayarak savcılıklara başvurdu. Savcılık, yapılan başvurular için önce bilirkişi incelemesine gönderdi.

Dosyaları Ayrıldı

750 kişinin yatırmış oldukları paraları geri aldığı bir kısmının ise yatırmış oldukları paraları karı elde ederek daha fazlasını aldığı açıklandı. Bu kişilerin, ile herhangi bir zararı tespit edilemediği için dosyaları ayrıldı.

Bir gazetede bulunan habere göre Çiftlik Bank sisteminde yaklaşık olarak 700 milyon TL katılımcılara geri dağıtılmış, sistemini ilk halkasına dahil olan ve koymuş orada Parayı çok yüksek karla geri alanları görenlerde sisteme dahi olmaya devam etmişti.

Tosun Yok Ama Ceza Çok

48 Sanığın bulunduğu iddianamede Çiftlik Bank'ın kurucusu Tosun lakaplı Mehmet Aydın'ın da bulunduğu örgüt yöneticileri hakkında 4 ayrı suçtan 22508 Yıldan 75266 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Davada tutuklu kimse kalmadı. Bazen Brezilya'da bazen de Uruguay'da olduğu söylenen ve kırmızı bülten ile aranan dünyanın dört bir tarafında aranan Mehmet Aydın ve abisi Fatih Aydın ise halen firari konumunda.

Editör: Wan Haber