Yatırım için Van'a gelen İstanbul-Van İşadamları Dostluk Gurubu heyeti Valilik başta olmak üzere bazı kurumları ziyaret ederken, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt’u da ziyaret ederek, sanayi bölgesinin durumu ve yatırım ortamı ile ilgili bilgi aldı.

“İLK ADIMLAR ATILDI”

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, şunları söyledi: “İşadamları Dostluk Gurubu üyeleri Van'da yeni yatırımlar yapmak ve yatırım ortamını incelemek üzere gelmişlerdi. Van OSB'ye 50 milyon Euro'luk MDF fabrikası yatırımı için bizi de ziyaret ettiler. Plaket takdimleri ve dostlukları için çok teşekkür ediyorum. İlk adımlar hayırlısıyla atıldı, makine ekipman siparişleri verildi ve arsa tahsis başvurusu yapıldı.”

“KAYGILARI GÜVENLİK”

Gelen işadamı heyetine Van’daki yatırım ortamına ilişkin bilgi verdiklerini belirten Bozkurt, şöyle devam etti: “Yatırım ortamını sordular, biz de kendilerini bilgilendirdik. Haliyle en fazla merak ettikleri konu güvenlik konusu oldu. Gerçekten de yatırımcıyı en fazla ilgilendiren konu güvenliktir, yatırım yapılacak yerin ne kadar güvenli olduğu önemlidir. Biz de kendilerine ‘Kayseri, Ankara, İstanbul ne kadar güvenli ise Van da o kadar güvenlidir’ dedik. Burada farklı bir durum olmadığın söyledik.”

“YATIRIM İÇİN ARIYORLAR”

Gelen grup dışında yatırım için niyetlenenlerin de olduğunu ifade eden Bozkurt, şu bilgileri verdi: “Şimdilik 50 ve 20 milyon Euro’luk iki yatırım netleşmiş durumda. Onun dışında günde en az bir iki kişi beni arıyor yatırım ortamı ile ilgili bilgi almak için. Van’a yatırım yapmak istediklerini söylüyorlar. Van yatırıma çok müsait bir il, ortam düzeldikçe yatırım yapmak isteyenlerin sayısı çoğalacaktır. Cazibe Merkezleri projesi ile kentimize yatırım anlamında ilgi arttı.”

“PROGRAM ESNEKTİR”

Bölgeye yatırımların artması için Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili bazı konuları Başbakan ve Kalkınma Bakanı ile görüştüğünü de belirten Bozkurt, şunları kaydetti: “Van ve diğer bölge illerine yatırımın önünü açmak için Cazibe Merkezleri Programı’nın daha da elverişli hale getirilmesi lazım. Mesela 2 milyonluk yatırıma 30 istihdam yerine, 10+10 formülü uygulanabilir. Faizsiz işletme sermayesi düzenlemesi olabilir. Bu ve benzeri önerilerimizi Başbakan Binali Yıldırım Beye yaptık. Cumhurbaşkanlığına da rapor olarak gönderdim. Kalkınma Bakanımız ile de görüştüm. Bana programın esnek olduğunu, başvurular sırasında yardımcı olacaklarını söyledi.” (Prestij Gazetesi)

Editör: Wan Haber