Türk Bitcoin ve kripto para piyasaları ilginç olaylara sahne oluyor. Thodex ve Vebitcoin’in faaliyetlerini durdurmasının ardından şimdi de Bitay listeye eklendi. Bitay borsasına yönelik sorular, kripto para borsasında yaşanan son gelişmelerin ardında arttı. Türk kripto para borsası Bitay hakkında da şikayetler arttı. Peki Bitay battı iddialarının nedeni nedir? Borsa gerçekten battı mı?

Thodex ve Vebitcoin olayından sonra dün akşam saatlerinde sosyal medyada kripto para borsası Bitay’ın da battığı iddia edildi. Türk köşe yazarı ve televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı resmi Twitter hesabı üzerinden Bitay’a yönelik açıklamada bulundu ve korkunç şikayetler aldığını söyledi. Rasim Ozan Kütahyalı konuyla ilgili şunları söyledi:

Bitay isimli kripto para borsasından da korkunç şikayetler geliyor bana. Yine paralar çekilemiyor ve ortada muhatap yok. Üçüncü Thodex vakası olabilir. Durumu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da bildirdim şimdi. Hemen ilgilendi. MASAK da Bitay olayını şimdiden incelemeye almalı.

Son Dakika: Türk Bitcoin Borsasının CEO’su Gözaltına Alındı!
Bitay’ın CEO’su Niyazi Yılmaz ise Rasim Ozan Kütahyalı’nın paylaşımına ve “borsa battı” iddialarına cevap verdi. Borsa CEO’su panik nedeniyle yatırımcıların yoğun şekilde para çekmeye çalıştığını ve normal talebin 6 katına çıktığını açıkladı. Ayrıca Borsa CEO’su, isteyenlerin Pazartesi gününden itibaren paralarını borsadan çekebileceğini söyledi. Bitay CEO’su konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

 Ziraat Bankası ve Fiba Banka’da hesabı olan havaleler bu saatte de devam ediyor. Diğer bankada hesabı olanlara Pazartesi sabahı ne kadar isterlerse anında para yatıracağız.

Bitay nedir? Borsanın sahibi kim? Borsa battı mı?
2018 yılında kurulan ve Teknopark İstanbul’da faaliyetlerine başlayan Bitay, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden atanan 2 akademisyen ve 1 bilirkişi tarafından geliştirildi. Bitay sahibi merak edilirken borsa CEO’su Niyazi Yılmaz olarak biliniyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknopark Blockchain projesiyle ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın proje onayıyla araştırma geliştirme (ARGE) teşviki alan şirket “Türkiye’nin en güvenilir kripto para borsası” sloganını kullanıyor. Niyazi Yılmaz, kripto paralar ile ödeme imkanı sunan BitayPay isimli bir ödeme sistemi geliştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

Örneğin, POS cihazında ödeme kabul edildiğinde kesinti olmadan ödeme almak için 60-90 gün arası beklenmesi gerekiyor. Ödemeyi 1-2 gün içerisinde almak için banka anlaşmasına bağlı olarak belli kesintiler uygulanıyor. Bizim sistemimizde ise QR kod ile transfer onaylandığında, anında müşterinin hesabından parayı almış oluyor ve banka havalesiyle işletmenin hesabına yatırıyoruz.

Kaynak: Kriptokoin

Editör: Wan Haber