Birçok avantajları yanı sıra bazı dezavantajları da bulunan sistemin iptal işlemi müşterisi olunan bankanın telefon numarası aranarak gerçekleştirilmektedir. İptali gerçekleşen talepler sonucunda sigorta için yatırılan paralar müşteri hesaplarına iade edilmektedir.

BES İptali İçin Bankaların Telefon Numaraları

Müşterilerin emeklilik iptali için çalışmakta oldukları bankaları arayabilecekleri bankaların müşteri hizmetleri Bes telefon numaraları şu şekilde sıralanmaktadır; Akbank BES iptal telefon numarası 444 25 25 ING bank BES iptal telefon numarası 444 1 666 Odeobank BES iptal telefon numarası 444 8 444 Vakıfbank BES iptal telefon numarası 444 92 37 Garanti Bankası BES iptal telefon numarası 444 0 336 Ziraat Bankası BES iptal telefon numarası 0850 222 97 00 TEB Bankası BES iptal telefon numarası 0850 200 0 666 Halk Bankası BES iptal telefon numarası 0850 222 0 400 İş Bankası BES iptal telefon numarası 0850 724 55 00

Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

Bireysel emeklilik iptal işlemleri kişilerin çalıştıkları bankayı arayarak gerçekleştirilmektedir. Kişilerin iptal işlemi için nedenleri;

•    Mevcut emeklilikler varsa

•    Yeni bir emeklilik sözleşmesi yapacak durumları olmaması ve

•    Emeklilikleri için kendileri yatırım yapıyor olması şeklinde sıralanabilir. Bu nedenle bireysel emeklilik iptali işlemini gerçekleştirmek isteyebilirler. 

Otomatik bes iptallerinde kişiler plana dahil edildiğinin kendilerine bildirilmesinden sonraki 2 aylık süre içerisinde iptal başvurusunda bulunulur ise bireysel emeklilikleri otomatik olarak iptal edilmektedir.

Bireysel Emeklilik İptalinin Telefon ile Yapılması

Her bankanın kendisine ait Bireysel emeklilik iptal etme numarası bulunmaktadır. Müşterisi oldukları bankaları arayan kişiler müşteri temsilcileri ile görüşerek bireysel emeklilik iptal işlemlerinin gerçekleştirebilirler. 45 yaşın altında bulunan 4A ve 4C çalışanları için zorunlu hale getirilen bireysel emeklilik uygulamaları kişilerin maaşlarından %3 oranında kesintiler yapılarak bireysel emeklilik sistemine yatırılmakta ve üzerine %25 oranında devlet katkıları eklenmektedir. Bireysel emekliliklerini iptal etmek isteyen kişiler bankalarını arayarak iptal taleplerini müşteri temsilcilerine iletebilirler. Böylece  telefon ile iptal işlemi gerçekleşerek müşterinin parası banka hesabına 14 gün içerisinde aktarılmaktadır. 

kaynak:alfahaberajansı

Editör: Wan Haber