Koç Grubu'nda en üst düzey profesyonel yöneticilikten emekli olan ve daha sonra kendi şirketini kuran işadamı Uğur Ekşioğlu tedavi gördüğü özel bir hastanede hayatını kaybetti.

 

 

Uğur Ekşioğlu, 1936 yılında Ordu'nun Mesudiye ilçesinde doğdu. 38 yıl boyunca Koç Grubu'nda çalışan Ekşioğlu,  1996 yılında Koç Holding İcra Komitesi Başkan Vekili olarak gruptaki görevinden emekli oldu. Emekli olduktan sonra Timaş, İstinye Gayrimenkul ve Hamle Gayrimenkul şirketlerini kurdu. Ekşioğlu Beşiktaş Kulübü'nde Asbaşkanlık görevinde de bulunmuştu. 

 

BJK AÇIKLAMA YAPTI

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Divan Kurulu üyesi ve eski asbaşkanlardan Ekşioğlu'nun vefat ettiği bildirildi.

 

 

Açıklamada, "Divan Kurulu üyemiz ve eski asbaşkanlarımızdan Uğur Ekşioğlu'nun vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Uğur Ekşioğlu'na Allah'tan rahmet, Ekşioğlu ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz" denildi.

 

 

UĞUR EKŞİOĞLU KİMDİR ?

 

 

İngilizce öğrenmek için Londra'ya gitti. Amerikan General Electric şirketinde mamül eğitimi aldı. Döndüğünde Beko Genel Müdür Yardımcısı oldu. 1972'den itibaren beş yıl boyunca Beko Genel Müdürü oldu. 1 Ocak 1977 tarihinde Koç Holding Dayanıklı Tüketim Ürünleri Grubu Koordinatörlüğü'ne geldi. 1990'da Holding'in otomotiv hariç Sanayi Grubu Başkanlığı görevini üstlendi. 1996 yılında 60 yaşını doldurup emekliye ayrıldı. Koç Holding İcra Komitesi Başkan Vekili olarak en üst profesyonel yönetici unvanıyla Koç'taki 38. yılını geride bıraktı. Alan Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 

 

CEMAL A.KALYONCU EKŞİOĞLU İLE İLGİLİ ŞÖYLE DİYOR

 

 

En profesyonel Koç!
Cemal A. Kalyoncu
Aksiyon 28 Ekim 2000 Sayı 308 

Dedeleri Yavuz Sultan Selim'in komutanlarından olan Uğur Ekşioğlu da bugün sayıları 60—70 bin arasında değişen Ekşioğlu ailesinin bir ferdidir. Koç Grubu'nda en üst düzeyde profesyonel yönetici olarak emekli olan Ekşioğlu, askerliğini de neredeyse 1960 İhtilali'nin içinde yapar.

 


Rivayete göre, Yavuz Sultan Selim 1517'de Mısır Seferini yaparken o seferde kumandanlarından Ekşioğlu namındaki birisine Rize'nin İkizdere bölgesini tımar olarak verir. O da ailesini alarak bu bölgeye yerleşir. İkizdere, bugün sayıları 60-70 bini bulduğu söylenen Ekşioğulları'nın yakın yıllara kadar belki de topluca yaşadıkları yer olarak bilinir. Sonraki yüzyıllarda, kendi adlarıyla anılan bir de vakıf kuran sülalenin fertleri Türkiye'nin bir çok yerine dağılır.

 

 

Koç Grubu'nda en üst düzey profesyonel yöneticilikten emekli olan Uğur Ekşioğlu'nun mensup olduğu sülalenin bir kısmı da takriben 150 yıl kadar önce Ordu'nun Mesudiye kazasına yerleşir: "Mesudiye'ye ilk gelen babamın dedesidir. Dedem Mehmet Efendi tahsildarmış. O günkü şartlar içerisinde orada kanun onlarmış." Ekşioğlu Mehmet Efendi'nin altı kardeşinden birisi, gazeteci Oktay Ekşi'nin de dedesi olan Ali Osman Efendi ise Mesudiye'nin Sandık Eminliği'ni (defterdar) yapacaktır. Mehmet Efendi'nin Ayşe Hatun'la yaptığı evliliğinden Hatice, Cemile, Osman, Şevket, Adil ve Saliha adında altı çocuğu olur.

 

 

Editör: Wan Haber