Korona virüsün yaşamımıza girmesi ile çok sayıda esnaf dükkanını kapamak zorunda kaldılar. Dükkanını kapatmayan esnaf ise çalışamadıkları için kirasını ödeyemiyor. Geliri olmadan yalnızca gideri olduğu için dolayı esnaf ekonomik anlamda zorlanmakta. Esnafa yardım elini belediye başkanları uzattılar. Belediye başkanları esnafa 750 TL kira desteği verecek.

Covid-19 virüsü salgını birinci dalgadan etkilenen ama yine de devam eden esnaf, ikinci dalgayla yıpranmakta. Korana virüsünde ikinci dalga başlaması ve bunun sebep olduğu sokağa çıkma yasakları esnafı zora sokmakta. Sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı kapatmak zorunda oldukları dükkanlarını da haliyle iş yapamamakta. Korona virüsünün başlamasıyla uzun dönemler salgının zararını yaşayan esnaf, yeni gelen kısıtlama ve sokağa çıkma kısıtlamalarıyla beraber iyice zorlanmaya başladı. Bu zorlu dönemde belediye başkanları da esnafa özel yardım gelmeye başladı.

Belediyeden gelen yardım esnafa biraz olsun nefes aldırabilecek. Esnafın ayakta kalması ve işlerine devam etmelerine yardımcı olmayı amaçlayan destek, dağıtılmaya başlandı

Kira Yardımı

Edirne  Havsa Belediyesi esnafı unutmadılar. Pandemiden dolayı faaliyetine ara vermek zorunda kalan esnaf için aylık 750 TL kira desteği yapacağını açıkladılar. Esnafa kira yardımı ödemeleri yakında başlayacak. Kira yardımları pandemiden kaynaklı olan kısıtlamalar ve yasaklar bitene kadar devam edeceği söylenmekte. Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, kira desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu: “Bütün imkanımızla esnafa ve insanlarımıza yardımlar sürecek. Faaliyet gösteremeyen esnafa 750 TL kira desteğinde bulunacak. Karantinada olan hemşerilerimize maddi yardımlar artarak devam edecektir.” dedi.  Belediye başkanı olarak korona virüsü ile mücadele döneminde insanlara da yardım yapılacağının altını çizen Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan ekonomik zorluk içinde geçen günler ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından yardım alamayan hemşerilerimiz için de gıda ve yakacak desteği devam edecek” dedi.

Kira desteğinin yanı sıra, ihtiyacı olan ve zorluk çeken insanlara da çeşitli desteler sağlayacaklarını bildirdi. Sosyal Yardımlaşma Vakfından yardım alamayan insanlara gıda ve yakacak yardımı yapılacağını da söyledi. A haber

Editör: Wan Haber