Van'da 22 Ekim tarihinde daha önce fiyatı 1 lira 50 kuruş olan ekmeğe 30 kuruş zam geldi. Ekmek fiyatlarında yaşanan artış sonrası gelen tepkilere cevap veren Van Fırıncılar Odası Başkanı Osman Tuncil, adeta ateş püskürdü. Wan Haber’e açıklamalarda bulunan Tuncil, yaptıkları zamdan memnun olmadıklarını dile getirerek, “Biz ekmeğe zam almadık. Bizim almış olduğumuz o artış ne bizi memnun etti ne üyemizi ne de vatandaşı. Çünkü her şeye zam geldi. Vatandaşlar sadece ekmek fiyatlarına gelen artışa bakıyor. Kimse una zam gelmesine bakmıyor, un 110 TL’den 220 TL’ye yükseldi.

Susamın kilosu 300 TL’den 645 TL’ye çıktı, ona da kimse bakmıyor. 200 TL olan bir teneke yağ 360 TL’ye çıktı, ona da kimse bakmıyor. Elektriğe yüzde 20 zam geldi, ona da kimse bakmıyor. Ama fırıncının kazanacağı 30 kuruşa bakıyor” dedi.  

‘El vicdan’ 

Fırıncıların fedakarlık yaptığını ifade eden Tuncil, “Fırıncılar yıllardır istedikleri şekilde zam yapmadı, hep ilimizin ve vatandaşlarımızın durumunu göz önünde bulundurdular. Ekmek tüketiminin ilimizde fazla olduğunu göz önünde bulundurarak fedakarlık yaptılar. Bu senede aynısını yaptılar ama maalesef vatandaşlar ekmek zammına hâlâ tepki gösteriyor. Biz maliyet çıkardık, 33 kuruş maliyetimizdi. 30 kuruş yansıttık, 3 kuruş da zarar ediyoruz. El vicdan” diye konuştu.

Fatma Polatcan / WanHaber

Editör: Wan Haber