Van'da bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde birlik üyeleri ile bir araya gelen DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, yaptıkları çalışmalara kısaca değinerek, tek amaçlarının Van’ın kalkınması olduğunu vurguladı. DAİB’in iftar yemeğine katılan Van Valisi İbrahim Taşyapan ise, ihracatın bölgenin ana ekonomik göstergelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, ihracatın aynı zamanda gelişmişliğin bir sonucu olduğunu söyledi. Van’ın daha önce hayvancılık ve tarımla öne çıkan bir şehir olduğunu ifade eden Taşyapan, “Organize sanayimizin gelişmesi, diğer sanayi kuruluşlarımızın buraya gelmeleri ve bölgemizdeki ekonomik geleceğin fark edilerek ülkenin diğer yerlerinden buraya yatarım için gelen iş adamlarımız sayesinde sanayimiz de belli bir periyotta ivme göstermeye başlamıştır” dedi.

Van’ın coğrafik konumunun stratejik bir yerde olduğunu gösterdiğini dile getiren Vali Taşyapan, “En uzun sınırımız olan İran ülkesi ile aynı zamanda Irak, Suriye ile olan yakınlığımız, Kafkasya’ya olan yakınlığımız bizim bu bölgede stratejik bir ekonomik yerde olduğumuzu gösterir. İnşallah gelecekte sizlerin de gayretiyle hem üretimde, hem ihracatta yapağınız birliktelikler ve atacağınız adımlarla devletimizin yatırım imkanları ve teşvikleri de değerlendirerek kapasitemizi her geçen gün daha da ileriye götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Van’ın ulaşım sektöründe de önemli bir yerde bulunduğunu ifade eden Taşyapan, “Organize sanayi içerisinde demiryolu bağlantısı da kuracak şekilde bir lojistik merkezinin kurulması çalışmaları yürütüyoruz. Bunda muvaffak olabilirsek, bu da ihracatçılarımız için büyük bir kolaylık olacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yılın ihracatçılarına ödülleri verildi.

Programa Van Valisi İbrahim Taşyapan, HDP Van milletvekilleri Selami Özyaşar ve Remzi Özgökçe, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Peyami Battal, HDP İl Eş Başkanı Derya Hayva ve birlik üyeleri katıldı.

Editör: Wan Haber