Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs ile mücadelede aşılama için öncelik sırası verilen vatandaşlar herkes tarafından merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yeni alınan kararları ve aşı sırası gelen vatandaşları duyuruyor. Peki Bankacılar ne zaman aşı olacak? Banka çalışanları aşılanacak mı?

Bankacılar ne zaman aşılanacak?
Sağlık Bakanlığı tarafından her gün yeni meslek grupları aşılama için davet ediliyor. Son olarak Sağlık Bakanlığı avukatlar, sinema ve dizi sektörü elemanları kafe ve restoran çalışanları gibi meslek gruplarını aşı sıralamasına almıştı. Artık Bankacılar içinde aşılama takvimi açıklandı. Bankacılar e-devleti ya da e-nabız üzerinden tercihlerine göre aşırı randevusu alabilecek. Bankacıların aşı kapsamına alındığı öğrenilirken e-nabız üzerinde de aşı randevuları açıldı.

Aşılamada son durum ne?
Sağlık Bakanı Fahrettin koca her gün yapılan aşı dozlarını da sosyal medya hesabından açıklamaya devam ediyor. Aşılamada hızlı bir aşama kaydedilirken 33 milyondan fazla doz aşı yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin kocanın açıklamasına göre dün akşam saatlerinde 33 milyonuncu dozajı gerçekleşti ve her gün 400 binin üzerinde doz aşı uygulanıyor. Aşılamanın bu hızla devam etmesi durumunda Temmuz ayında aşı yaşının 20'ye kadar düşmesi bekleniyor.

Editör: Wan Haber