Covid19 ile birlikte ortaya çıkan zorunlu kısıtlamalar ek iş yaparak emekli maaşını desteklemeye çalışan emekli bireyin maddi sıkıntılar yaşamasına sebep olmuştu. Bu süreçle birlikte devlet tarafından daha önce uygulanacağı söylenen 3 maaş faizsiz avans kredisi paketi tekrardan gündeme getirildi. Emekli vatandaşlara 10 maaş değerinde faizsiz kredi ve 3 maaş faizsiz avans kredisi için Türkiye Emekliler Derneği (TED) tarafından Türkiye Bankalar Birliği (TBB) kurumuna resmi yazı yazılarak talep gönderilmişti. Covid19 salgını sebebiyle yazının işleme koyulması ve devlet bankaları üzerinden merakla beklenen müjdenin duyurulması merakla bekleniyor. Detaylar haberimizde...

Pandemi sebebi ile emekliler zor zamanlar geçirip, büyük geçim sıkıntıları yaşamaya başlamışken bu zor süreçte birbiri arkasına açıklanan destek kredileri emekliler içinde umut ışığının yükselmesine neden olmuştu. Pandemi sürecinde ikinci dalganın gelmesiyle birlikte 65 yaş üstü vatandaşlarımıza tekrardan sokağa çıkma yasağı getirilirken emekliler artık ceplerindeki, ellerindeki, avuçlarındaki tüm birikimlerini harcadıklarını söyleyerek kendilerine daha önce verilen sözün yerine getirilmesini talep ettiler. 

SSK, SGK VE BAĞKUR EMEKLİLERE 3 MAAŞ AVANS, 10 MAAŞ  DESTEK KREDİSİ SÖZÜ YERINE GETİRECEK Mİ?

Hatırlanacağı üzere ilk olarak 2015 senesinde gündemde olan emeklilere 3 maaş avans, 10 maaş faizsiz destek kredisi verilmesi için bankalar ile görüşmelerin başladığı duyurulmuştu. Ekonomide işlerin yolunda gittiği dönemde yapılan ilk açıklamalarda emeklilere 10 maaşa kadar faizsiz destek kredisi imkanı verilecek, bu krediler taksitli bir şekilde emeklinin maaşından otomatik olarak kesilerek geri ödemesi sağlanacaktı. Ama sonrasında ortaya çıkan ekonomik kriz ve dalgalanmalarla birlikte sözü edilen kredi paketi pek çok kez emekliler tarafından gündeme getirilmesine rağmen bir türlü verilme imkanı bulamadı.

EMEKLİLER PANDEMİ SÜRECİNDE DUYURULAN KREDİ DESTEĞİNİN HAYATA GEÇMESİNİ İSTİYOR! DEVLET BANKALARI EMEKLİLERE UCUZ KREDİ VERECEK Mİ?

Pandeminin ilk zamanları yani 27 Nisan tarihinde, Türkiye Emekliler Derneği Genel Kurul Başkanı Kazım Ergün ve Genel Kurul Sekreteri Gazi Aykırı tarafından paylaşılan yazılı açıklama ile "Emeklilerimiz de en az 3 ay olmak üzere, kredi geri ödemelerinin faizsiz olarak ileri bir tarihe atılmasını istenmektedir. Emekliler arasında özellikle özel bankalardan maaş alanların bir isteği de yaşları nedeniyle evden çıkıp maaşlarını çekememelerinden dolayı yaşadıkları sorunların giderilmesidir. Pandemi tedbirleri kapsamında sürecin uzaması halinde 3 aylık sürenin sonunda emekli maaşlarının SGK'ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) iadesi bile söz konusudur. Bu sorunun da çözüme ulaştırılması için özel bankalarımızla alınacak tedbirlerin görüşülmesini ve soruna çözüm üretilmesini arz ederiz" diyerek kredi ödemelerinin ertelenmesini talep etmişlerdir.  Emekliler pandemi sürecinde ikinci dalga ile tekrardan zorunlu sokağa çıkma yasağı engeline takılırken sigortalı olarak çalışamayan emekliler gelirlerini kaybetti. Haberay

Editör: Wan Haber