Kadro alan taşeron işçilere verilecek olan 52 günlük ikramiye ödemesi, prim ücreti, maaş parası ne zaman verilecek? Tarih açıklandı mı?

Kamu kurumlarında alt iş verenler aracılığı ile taşeron pozisyonunda istihdam etmekte olan yüz binlerce işçiye taşeron yasası kapsamında kadro verildi. Bu işçiler devlet ile sözleşmelerini gerçekleştirdi ve 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile artık devlet güvencesi altında çalışmaya başladı.

Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da kadro alacak olan işçilere 52 günlük ikramiye ücreti, prim ücretinin verileceğini belirtmişti. Peki kadro alan taşeron işçilere ikramiye ödemesi, prim ücreti, 52 günlük para ödemesi ne zaman yapılacak?

TARİH AÇIKLANDI MI?

Taşeron işçiler 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile devlet güvencesi altında çalışmaya başladı. Peki prim ücretleri ne zaman ödenecek? Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ödemelerin yapılacağını belirtmişti ancak taşeron ikramiye ödemesinin ne zaman yapılacağı henüz belli değil.

Yakın zamanda taşeron işçilere müjdeli haberlerin duyurulması ve taşeron işçilere verilecek olan 52 günlük prim ödemesinin ne zaman yatırılacağına dair net bir tarihin verilmesi de beklenmektedir. Öte yandan ödemelerin tek parça olarak değil kademeli bir şekilde yatırılması da ön görülmekte olan düşünceler arasında yer alıyor.

Editör: Wan Haber