Uzun bir siyaset hayatının ardından iş dünyasının önemli sivil toplum örgütü olan Müstakil Sanayicileri iş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanlığı görevine seçilen Abdullah Aras, Van Ekonomist'e önemli açıklamalarda bulundu. Uzun bir dönem AK Parti’de çeşitli görevlerde bulunan Aras partide il başkanlığı görevini yürüttü. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren siyasetçi işadamı Van’ın sorunların çözümü için merkezi hükümet, yerel yönetimler ve üniversite ile birlikte hareket ederek çözümü konusunda ortak hareket edeceklerini söyledi. MÜSİAD Van Şube Başkanlığı’na seçilen Abdullah Aras, 2016 yılının Türkiye için sıkıntılı bir yıl olduğuna değinerek, “En büyük sıkıntımız, hepimizin yaşadığı 15 Temmuz darbesi oldu. Ülkemize yönelik yapılan bu ihanet darbesi, STK’ların, kanaat önderlerinin ve vatandaşların göstermiş olduğu sağduyu ile bertaraf edildi. Ama terör örgütleri emellerine ulaşmak için o günden bu güne kadar asla durmadı. Ülkemizin farklı illerinde yapmış oldukları bombalı saldırılarda güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımız hayatlarını kaybettiler. Terör örgütleri insanları öldürmenin ardından mecralarını değiştirerek bu seferde ekonomik bir kriz yaşatmak için ellerinden gelen bütün imkanları seferber ettiler. Ama bizler şu inanç içerisindeyiz ki, nasıl bu halk 15 Temmuz’u bertaraf ettiyse Allah'ın izniyle bu ekonomi krizini de bertarafa edecektir. Yeter ki bir olalım, birlikte harekete edelim ve tek vücut olalım” dedi.

Birlikte hareket etmeye devam edeceğiz
MÜSİAD Van Şubesi olarak hedeflerinin Van'ın ve Van halkının kalkınması olduğunu vurgulayan Aras, “Yaşanabilir bir kentin oluşması için azami düzeyde performans sergileyeceğiz. Van’ın ekonomik sıkıntıları ile birlikte kültürel sosyal bir takım sıkıntılarının bulunduğu bir gerçektir. Biz burada STK'larla birlikte bir dayanışma ve kaynaşma içerisinde bu problemlerin çözümü noktasında var olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bununla birlikte bu sorunların minimize edilmesi için, bu sorunların bir daha yaşanmaması için merkezi hükümet, yerel yönetimler ve üniversite ile birlikte hareket edecek ve bu sorunları çözmenin yollarını arayacağız” ifadelerini kullandı.

Mesleki veya üniversite eğitimi yollarının açılması ile Van’ın büyük sorunlarından olan işsizliğe 'dur' diyebileceklerini belirten Aras, “İŞ-KUR, bu memleketin kaderi olmamalı. Halkımızı gençlerimize İŞ-KUR'a mahkum etmememiz gerekir. 3-4 bin kişilik bir sayı, Van’a yapılan bir iyilik değildir. Bizler nitelikli, vasıflı, erdemli ve sürekli çalışabilecek bir istihdam alanı yaşatmamız gerekir. Bu duygularla kongremizin hayırlara vesile olmasını diler, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
VanEkonomist

Editör: Wan Haber