Güvenli bir liman olarak tanımlanan altının gram fiyatı, haftaya yatay bir şekilde başlangıç yapmasının hemen sonrasında 413 liradan işlem gördü. Aynı dakikalar içerisinde çeyrek altın 678 liradan, Cumhuriyet altını ise 2767 liradan satışa sunuluyor.

Geçen hafta son günde işlem gerçekleştirilen altının ons fiyatına paralel bir şekilde değer kaybeden gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 1,4 altında 412, 9 liradan tamamladı. Gram altın, Yeni haftaya ise yatay bir şekilde başlangıç yapmasının hemen sonrasında saat 11.30 itibari ile 414 liradan işlem gördü.

Cumhuriyet altını ile Çeyrek altını ne kadar?

Aynı dakikalar içerisinde çeyrek altın 678 liradan satışa sunulurken, Cumhuriyet altını ise 2767 liradan satışa sunulmaktadır. Cuma günü %2 oranında değer kaybına uğrayan altının bugün ise yükselişe geçen fiyatı ise an itibariyle 1,754 dolar seviyesindedir

ONS 1,700 65 dolar direnç konumundadır!

Analistlerin yapmış oldukları açıklamalara göre; tahvil piyasasında bulunan seyrin altının ons fiyatı üzerinde belirleyici bir faktör olmaya devam ettiğini açıklayarak, ABD'nin 10 yıllık tahvil rezervlerinde bulunan faizlerdeki gerilemenin altını desteklediğini ifade etti.

Geçen hafta düşüş biçiminde seyreden altın fiyatı bu hafta yine ağır ağır yükselmeye başladı. Özellikle de gram altın fiyatındaki ani düşüşün hemen sonrasında analistlerin yapmış oldukları çeşitli açıklamalara bakıldığında altının öncelikli olarak yavaş yavaş yükselmeye geçeceği, Daha sonrasında ise ani yükselişlerin meydana geleceği de analistler tarafından yapılan değerlendirmeler arasında görülüyor.

Editör: Wan Haber