2 ila 3 hafta öncesine kadar Altının 1 gramı 445 lira seviyesinde işlem görürken, fiyatı şimdi 400 liranın da aşağısına düştü. ABD'nin önemli Finans kuruluşlarından olan Bank of America, altın fiyatlarındaki düşüşün sebeplerini sıraladı. Peki altın fiyatları neden düşüyor? Altın fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi? Soruların cevapları ve çok daha fazlası bu makalede sizleri bekliyor.

Son 1 sene içerisindeki artışla katılımcıların büyük biri kar elde etmesine sebep olan alsın Her geçen gün daha da eriyor. Yaklaşık olarak 3 hafta öncesine kadar gram değeri 45 TL'den işlem görürken Şimdi ise 398 lira civarında işlem görmesinin ardından da altındaki keskin düşüşün nedenleri de böylelikle merak edilmeye ve araştırılmaya başlandı. Altın fiyatının düşüşünde koronavirüsü pandemisi sürecinin bazı etkilerinin olabileceği düşünülüyor. Finans otoritesi olan Bank of America, altın fiyatlarındaki düşüşün sebeplerini açıkladı.

Altının Fiyatı Neden Düşüyor?

ABD’nin önemli finansal kuruluşlarından biri olan Bank of America, altın fiyatlarındaki Keskin düşüşlerin sebeplerini açıkladı. Pandemi dönemi ile bağlantılı olabileceğinin altını çizen finansal kuruluş, düşüşün meydana geldiği durumlarda bu gidişatın daha da artış göstereceği izlenimini veriyor. Şekilde bir açıklama yaptı. Salgın döneminin ekonomik belirsizliğinden etkilenmek istemeyen tüketicilerin mücevher alımlarında tasarrufa gittiği ifade edildi.

Diğer taraftan konuya bakıldığında katılımcıların da bu dönemde daha çok Kripto paralara yöneldiği ile altın alımı hususunda isteksiz davrandıkları belirlendi.

Son zamanlarda en ufak bir yatırım dahi gerçekleştirmek isteyen yatırımcılar, birikimlerini daha çok Kripto para piyasası borsasında değerlendirmeyi Düşünüyor. Bu durum, altın fiyatının daha da düşmesi anlamına geliyor.

Editör: Wan Haber