Dolar/TL kurunun 7 lira seviyesinin altına düşmesinden sonra gözler direkt altına çevrildi. Gram altın 400 liranın altına gerileyecek mi? Yoksa yeniden yükseliş trendine mi girecek? İşte piyasalarda son durum...

Gram altın sabah saatlerinde 407 lira, çeyrek altın 676 lira, Cumhuriyet altını ise 2,781 liradan işlem görüyor. Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanma için uzmanlar dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte altında yön arayışına cevap niteliğinde analizler...

Gedik Forex

Ons altın temkinli seyrini koruyor. ABD'de dün piyasalar tatildi, dolayısıyla önemli bir veri akışı izlenmedi. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi yapmış olduğu açıklamasında, 6 Ocak günü Kongre baskınını araştırmak amacıyla 11 Eylül terör saldırılarından sonrakine benzer bir komisyon kuracaklarını açıkladı.

Teşvik paketi görüşmeleri sürüyor, dünyada vaka sayısında azalma izleniyor ve piyasalarda risk iştahı toparlanıyor. Bu gelişmeler karşısında altın yatay ve zayıf seyrediyor. Teşvik paketi beklentisi altını sınırlı da olsa olumlu etkiliyor. Gelecek dönemde hayata geçirilmesi beklenen paket, altın için olumlu bir yön çizebilir. Dolayısıyla paketin seyri altın açısından önemli.

Dinamik Menkul

Altın, 1829 direnç seviyesi altında işlem görmeye devam ediyor. Bu seviyenin altında 4 saatlik bar kapanışına devam etmesi durumunda satış baskısı artabilir. 

Bu durumda ilk destek seviyemiz 1805 olacaktır. Aksi halde, 1829 seviyesini aşması durumunda 1854 direnç seviyesini takip ediyor olacağız. Gram altın, 416,91 direnç seviyesi altında işlem görmeye devam ediyor. 

Bu seviyenin üzerinde 4 saatlik bar kapanışlarına devam etmesi halinde pozitif satış baskısı artabilir. Bu durumda ilk destek seviyemiz 395,16 olacaktır. Aksi halde, 416,91 seviyesini aşması durumunda ise 440,33 direncini takip ediyor olacağız.

Ahlatcı Yatırım

ABD piyasalarının kapalı olduğu haftanın ilk işlem gününde düşük işlem hacmi ile yatay bir günü geride bırakan ons altında 1820 dolardaki 200 günlük hareketli ortalama seviyesini takip etmeyi sürdürüyoruz.

Şubat ayının ilk haftasında doların küresel bazda değer kazanımı ile ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin genel olarak piyasa beklentisine göre pozitif gelmesi takip edilmişti. 

Yaşadığı geri çekilme ile 1820 dolardaki 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin altına sarkan ons altın, ABD'de artan enflasyon beklentileriyle beraber dolar endeksinde yaşanan geri çekilme sonrasında 1840 doların üzerine çıkmayı başardı.

Haftanın ikinci işlem gününde piyasada oluşan fiyatlamaları ve haber akışlarını yakından izlemeyi sürdüreceğiz. Teknik olarak incelediğimizde, ons altının 1821 dolar seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi."

Editör: Wan Haber