Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Cevdet Özgökçe, acenteler ve otel işletmecileri katıldı. Yaklaşık 65 acentenin katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, bölgede bir turizm potansiyelinin olduğunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini belirterek bu amaçla yola çıktıklarını söyledi. Bu sene düzenlenecek olan 7. Van Turizm ve Seyahat Fuarı’nın geçmiş yıllara nazaran daha görkemli ve daha renkli geçeceğini ifade eden Güler, “Bölgede yaptığımız çalışmalar sonucu İran’dan 70 civarında firmanın gelmesini bekliyoruz. Yine TÜRSAB’ a bağlı 30 firmanın katılımı söz konusu olacak.Bu da geçmiş yıllara baktığımızda fuarın çok daha renkli ve çok daha güzel olacağının bir kanıtıdır” dedi.

Turizmin Van ve bölge için çok önemli olduğuna vurgu yapan Güler, “Bu zor süreçte bir nefes almak için çok büyük bir imkan olan bu fuarın aynı zamanda barış ve kardeşliğin pekişmesinde de etkin bir rol oynayacağını düşünüyoruz. Olaylara bağlı kalıp kimsenin köşesine çekilmemesi lazım. Bu olaylar dünyanın her yerinde oluyor ama hayat yine de devam ediyor. Dolayısıyla insanlarda hayatlarını en iyi şekilde yaşamaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

TÜRSAB Doğu Anadolu BYK Başkanı Cevdet Özgökçe ise 30 firmayla fuara katılacaklarını belirterek, bu kapsamda TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’unda fuara katılacağını söyledi. Turizm fuarının görkemli geçmesini istediklerini belirten Özgökçe, “Türkiye ve Van’ın üzerindeki kara bulutları dağıtmak için bizde üyelerimizi topladık ve onlara bu fuara sahip olmamız gerektiğini söyledik. TÜRSAB destekli fuarımızda amacımız İran’dan gelecek olan sektör temsilcileri ile ilimizdeki sektör temsilcilerini bira araya getirmek, son günlerde kötü giden gidişata bir ‘dur’ demek ve birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmektir” dedi. (İHA)

Editör: Wan Haber