Özellikle de çiftçiler tarafından bir gün son zamanlarda Mazot ve gübre desteklerinin ödenip ödenmediği, ne zaman Ödeyeceğiz soruları sorulmaktadır. Peki, 15 Şubat mazot gübre destek ödemeleri Yani bugün yattı mı? 2021 Mazot ve gübre destek paraları ne zaman verilecek? Şeklindeki sorular gündemdeki yerini halen koruyor. İşte konu ile ilgili son gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde...

Orman Bakanlığı aracılığı ile çiftçilikle uğraşan vatandaşlara ve üreticilere verilecek olan destek ödemelerinden biri olan Mazot ve gübre desteği açısından heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Geçtiğimiz sene yani 2020 senesi içerisinde Mazot ve gübre desteği bağlamında 271.103 üreticiye toplamda 48 milyon lira ödenmişti. Yeni yıl ile beraber gözler bu sene yani 2021 senesi içerisindeki ödemelere çevrildi. 15 Şubat Yani bugün mazot gübre destek ödemeleri hesaplara geçti mi? İşte bu sorunun cevabını sizler için Araştırdık.

Destek Ödemesi Başvuruları İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Tarımsal destekleme hususu Her ne olursa olsun başvuruda bulunmak amacıyla çiftçi kayıt sistemine kayıt olmak zorunludur. Eğerki kayıt var ise Mazot ve gübre desteklemesi almak istenildiği takdirde belirtilmiş olan bir dilekçe yazılmalı ve bu Dilekçenin tarım il ya da ilçe müdürlüklerine ibraz edilmesi gerekir. Fakat ÇKS kaydı yok ise eğer sisteme kayıt olmak zor olacaktır.

Mazot ve gübre desteklemelerinin Özellikle de çiftçilerin T.C. kimlik numaralarının son rakamının olduğu güne göre hafta içerisinde dağılımı yapılacak ve böylelikle ödemeler kişilerin hesabına yatmış olacak.

Editör: Wan Haber