Mal ya da hizmet üretimini gerçekleştiren firmaların durumlarına erişiminde en büyük destekçisi olan Kredi Garanti Fonu Avrupa yatırım fonu ile ilgili beraber yürütmüş oldukları COSME projesi dahilinde yeni bir destek paketi hazırladı.

KGF’nin Avrupa Yatırım Fonundan sağlamış olduğu 300 milyon TL’lik paket ile ve aynı şekilde Kendi öz kaynaklarından oluşturduğu 300 milyon TL’lik destek şeklinde meydana getirilen paket ile KOBİ’lere 6 milyar lira tutarında kefalet sağlanmış olacak.

Mal ya da hizmet üretimini gerçekleştiren firmaların ve küçük ile orta büyüklükteki işletmelerin rekabet edebilirlik ve kapasitesi programı olan bağlamında ve COSME ile işbirliği şekilde piyasaya sürülen proje ile Kobiler, % 80’e Varan kefalet ile 1 trilyon 125 bin TL’ye kadar kredi kullanabilecek.

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler %80’i, KGF kefaleti ile 1 Trilyon 125 bin TL’ye kadar kredi kullanım avantajı elde edecek.

Kredi Garanti Fonu sektör ayrımı yapmadan mal ya da hizmet üretimini gerçekleştiren firmaların işletme sermayesi gereksinimlerinin yerine getirilmesi ve istihdam seviyelerinin korunması amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kredi Garanti fonu Genel Müdürü Kazım Akdeniz yapmış olduğu açıklamada bu destek paketi KOBİ’lerin rekabet gücünün artırılması amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan bütçe kapsamında Avrupa yatırım fonu aracılığı ile yürütülen program kapsamında imzalanan protokolün devamı niteliğindedir. Bu destek paketi kapsamında vereceğimiz kefaletler ile KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırarak üretim, istihdam ve rekabet güçlerini artırmayı hedefliyoruz. Özellikle de içerisinde bulunduğumuz pandemi süreci içerisinde nakit akışının ve üretimin sürdürülebilirliği açısından finansmana gereksinim duyan esnaflarımız için kredi avantajları sunmaktayız. Dedi.

Editör: Wan Haber