Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, üniversite kampüsü uygulama merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezin akreditasyon sertifikası almasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Battal, merkezde laboratuvarlarda birçok tahlil yapılan cihazlar bulunduğunu ancak bu cihazların yapmış oldukları tahlil ve analizlerin geçerli olabilmesi için Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bunun için merkez müdürlüğünün başvurusu sonucu akreditasyon alındığını vurgulayan Battal, "Bugün itibarıyla artık akreditasyon sertifikamız var.

Tabii bu süreç çok uzun bir süreç, bu süreçler karşılıklı akreditasyon kurumuyla birlikte sürdürülen çok uzun süreçli, çok uzun soluklu olaylardır. Bu yüzden yaklaşık iki yıldır akreditasyon sürecini takip ediyoruz ve şimdi bu akreditasyonu almış olduk. Tabii burada bizim birçok cihazımız var. Değerli arkadaşlar, bu cihazların bir kısmının akreditasyonunu yapmışken diğerlerinin de akreditasyonu için artık müracaatlarımızı başlatıyoruz. Artık bu merkez müdürlüğümüz bazı yönleriyle akreditasyon almış bir merkez müdürlüğü haline gelmiş oldu." diye konuştu. (İHA)

Editör: Wan Haber