2021 tarihine giriş yapmamızla beraber üniversitelerin ne zaman açılacağı ile ilgili gelişmeler merak edilmeye başlandı. Önlisans ve lisans düzeyinde öğrenim gören öğrenciler, pandemi boyunca uzaktan eğitim sürecine girmiş ve yüz yüze eğitim açısından Yükseköğretim kurulundan gelecek açıklamayı beklemişlerdir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir şekilde faaliyet gösteren okullarda ikinci dönemin Şubat ayı olarak işaret edilmesi ile gözler üniversitelerin son durumuna çevrildi.

 2020-2021 eğitim öğretim yılı online biçimde devam ederken, yüz yüze eğitim açısından YÖK'ten Sağlık Bakanlığı’na aşılamada öncelik talep edildi.

 Peki Üniversiteler ne zaman açılacak? 2021 ile üniversiteler açılacak mı? Yüz yüze eğitim ne zaman?

YÖK’ten Sağlık Bakanlığı’na Talep

George üniversite hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastanelerinde görevli olan akademik personel başta olmak üzere sağlık çalışanları açısından Sağlık Bakanlığı’na covid-19 aşılama programına öncelik tanınması talebinde bulundu.

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre ilköğrenim ve liselerde yüz yüze eğitimin başlaması açısından 15 Şubat tarihi ve sonrasındaki süreç işaret edilmişti, bunun üzerine gözler YÖK'e çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı sonrasında yüz yüze eğitim ile ilgili, yüz yüze Eğitim’de verilen aranın 15 Şubat 2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verildi.

15 Şubat 2020 tarihine kadar geçecek süre içerisinde Corona virüsünün Türkiye’deki etkisinin azalma eğiliminde olması neticesinde üniversitelerin yüz yüze eğitimi açılması bekleniyor.

Editör: Wan Haber