ÖSYM tarafından belirtilmiş olunan tarihlerde yks 2021 başvurularını gerçekleştirmeyen adaylar açısından geç başvuru Hakkı mevcut.

Peki, YKS başvuru tarihleri de işlemlerini gerçekleştiremeyenler açısından son şans olarak tanımlanan YKS geç başvuru tarihi ne zaman son olacak? YKS 2021 geç başvuru ücreti ne kadar? YKS geç başvuru işlemi nasıl yapılır? İşte Bu soruların cevapları ve çok daha fazlası bu makalede sizleri bekliyor…

YKS, 3 oturum içiminde olacak. 2021 YGS 1. Oturum (tyt parantez kapağı 26 Haziran tarihinde, YKS ikinci oturum (AYT) ve YKS 3. Oturum () 27 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

ÖSYM tarafından Merkezi yerleştirme şeklinde yapılan Bu programlar ile özel sınavı ile öğrenci alan programlara girmek isteyen bütün adayların yks'ye girmeleri kesinlikle zorunludur.

YKS Geç Başvuru Tarihi Ne Zaman Sona Erecek?

2021 senesi içerisinde Yükseköğretim kurumları için başvurular 4 Şubat tarihinde başlangıç göstermişti. Başvuruları, 2 Mart tarihinde sona ermişti. Yks 2021 açısından geç başvuru günü ise 17 ile 18 Mart 2021 tarihi olarak açıklandı. Başvurular ÖSYM'nin ais sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor.

YKS Geç Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

Normal başvuru süreci içerisinde işlemlerini gerçekleştiren adaylar, başvuruları elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı ile ya da bireysel olarak ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet uygulaması üzerinden ya da ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından yapabilir. Geç başvuru yapılan başvurularda sınav ücreti 17 ile 18 Mart 2021 tarihlerinde ÖSYM'nin internet sayfasında e-işlemler uygulamasında bulunan ödemeler alanında kredi kartı ile ödemeler yapılır.

YKS Geç Başvuru İşlemi Yapmak İçin Ne Kadar Ücret Ödemeli?

YKS başvuru ücreti her bir oturum açısından 90 TL olarak açıklanmıştır. Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti %50 artırımlı olarak ödenecek.

  • Sadece tyt ye girecek olan adaylar 135 lira,
  • Tyt ile beraber AYT herhangi birine girmek isteyen vatandaşlar 270 lira ve aynı zamanda tyt ile AYT'den tümüne girmek isteyen adaylar ise 405 TL para ödeyecekler.

Editör: Wan Haber