YKS Başvurusu Nereden Ve Nasıl Yapılır?

ÖSYM/YKS kılavuzu ile başvuru işlemlerini nereden ve nasıl gerçekleştirileceği duyuruldu. Buna göre, YKS başvurusu işlemleri için, adaylar başvurularını 4 şubat tarihinden itibaren elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı ile ya da bireysel olarak ÖSYM’nin internet adresinden ya da ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasını gerçekleştirebilecek.

 Yks Başvurularında E-devlet Kolaylığı!

Dileyen adaylar, bu sene ilk defa YSK’ye e-devlet uygulaması üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Türkiye cumhuriyeti kimlik kartı sahibi olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeden e-devlet uygulaması üzerinden şifreleri ile e-devlet kapısı uygulaması üzerinden ÖSYM aday işlemleri sistemine kayıt olabilecek. Bu durumdaki adaylar, ÖSYM aday işlemleri sistemine kayıt olduktan sonra MEB’e bağlı e-okul sisteminde ortaöğretim bilgileri bulunursa eğer bir başvuru merkezine gitmeden 2021 YGS başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla yapabilir.

2021 YKS Sınav Ücreti Ne Kadardır?

  • Yalnızca TYT’ye girecek olan adayların 90 tl para ödemeleri gerekiyor.
  •  TYT ile beraber aynı zamanda AYT ya da diğer bir sınava girmek isteyen adaylar 180 tl para ödemek zorundalar.
  • TYT, AYT ve YDT'in tamamına girmek isteyen adayların 270 tl parayı gözden çıkarmaları gerekiyor.

Adaylar, sınava giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık olarak 10 gün öncesinden başlanmak üzere edinebilecekler. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunacak.

Editör: Wan Haber