Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri, 2011 yılında yaşanan depremde mağdur olan Vanlılar için sosyal medyada başlatılan kampanya ile toplanan yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 

Yıldız Teknik Üniversitesi, 2011 yılında büyük çapta can ve mal kaybına sebep olan Van depremi mağdurlarını unutmadı. Kış mevsiminde zorlu şartlar altında hayatlarını idame ettirmek isteyen Vanlılar için harekete geçen YTÜ öğrencileri, sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. Çevre Kulübü öğrencilerinin öncülük ettiği ‘#vanusuyoryardimetytu’ hashtagiyle başlatılan kampanya kısa sürede tüm üniversitede karşılık buldu. Öğrencilerle başlayan kampanya akademisyenler ve idari personelin de katılımıyla kartopu gibi büyüdü. Yoğun ilgi üzerine öğrenciler yardım kampanyası için önce Davutpaşa Kampüsü’nde yardım toplamak için stant açtı. Kısa sürede yüzlerce öğrenci Van’daki mağdurlar için yardımlarını iletti. Yoğun ilgi üzerine bir stant da YTÜ’nün Beşiktaş Kampüsü’nde açıldı. Buraya da çok sayıda öğrenci yiyecek, giysi, oyuncak, temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımları teslim etti. Van depremi mağdurları için kısa sürede seferber olan YTÜ’lü öğrenciler, akademisyenler ve idari personel yaklaşık bir hafta içinde 160 koli yardım malzemesi toplamayı başardı. 

Yardımların toplanmasının ardından tamamı öğrencilerden oluşan 10 kişilik ekip, Van’a hareket etti. 5’er kişilik ekipler halinde ikiye ayrılan öğrenciler, yardım kolilerini Van merkez’de ve Erciş’te bulunan konteyner kentlere ulaştırdı. Zor şartlar altında konteyer kentlerde yaşamlarını sürdüren deprem mağdurları, kendilerinden kilometrelerce uzaktan gelen gençleri görünce büyük sevinç yaşadı. Duygu dolu anların yaşandığı yardım programında gözyaşları da döküldü. Yardım dağıtımı öncesi ve sonrası bölge vatandaşları ile bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen öğrenciler, her türlü zorluğa karşın, yaptıkları bidondan kayaklarla oynayan çocuklara eşlik etmeyi ve onlarla vakit geçirmeyi de ihmal etmedi.

YTÜ Çevre Kulübü Başkanı Ahmet Semih Özdür, böyle anlamlı bir kampanyaya hem öğrencilerin hem de akademisyen ve idari personelin verdiği desteğin kendilerini çok mutlu ettiğini hissetti. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemi işaret eden Özdür, Çevre Kulübü olarak yaptıkları farklı projelerle bu anlayışa katkı sunduklarını belirtti. Kampanya ile kısa sürede birçok kişiye ulaşmayı başardıklarını aktaran Özdür, “Bu başarının arkasında bize inanan insanlar vardı. Onlar ne güzel insanlar ki hiç tanımadıkları bizlere güvendiler. Biz de güvenlerini boşa çıkarmadık. Toplanılan yardımlar, ihtiyaç sahiplerine teslim edildi” dedi.

Editör: Wan Haber