Van-Şişli Öğretmenevi’nde düzenlenen tanışma yemeğinde gazetecilerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin, çalışmaları hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kısa bir süre önce Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandığını ifade eden Kırekin, ildeki eğitim sorunlarının farkında olduğunu ve bu sorunların ortadan kaldırılması için gerekli ön çalışmanın yapıldığını söyledi. 1 milyon 100 bine yakın bir nüfusa sahip olan Van’ın birçok alanda sorunlarının olduğuna dikkat çeken Kırekin, “Van, 350 bin civarında öğrencisi olan büyük bir il. Bu ilin ekonomi, siyasi, kültürel ve toplumsal sorunların yanında, en önemli olgularından biri olan eğitimin de kendine özgü sorunları vardır” dedi.

Konuşmasında basına doğru bilgi vermenin önemine de değinen Kırekin, “Basın bizim gözümüz, kalbimiz ve beynimizdir. Basın, bizlerin yaptığı doğru eylemleri kitlelere ulaştıran önemli bir unsurdur. Süreç içerisinde yaptığımız ya da yapacağımız yanlış eylemleri de güzel haberler yaparak, bu yanlışın düzeltilmesi gerektiği noktasında bizlere yardımcı olacaktır. O yüzden bizler basını önemsiyoruz. Basında bilgi gizlemek bence bilgi kirliliğinin nedeni, aynı zamanda çağdışı bir anlayışın da sonucudur” ifadelerini kullandı.

Van’da ciddi bir öğretmen açığı olduğuna değinen Kırekin, “İlimizde şuan da 11 bin 200 öğretmenimiz bulunuyor. Yaklaşık 5 bin öğretmen açığımız var. Son özür durumunda ise ilimizden giden 184 öğretmene karşı, 30 öğretmen ilimizde geldi. Bu da öğretmen sirkülasyonun çok yoğun olduğu bir ilde yaşadığımızı gösteriyor. Bu da kalitemizi olumsuz yönde etkileyen bir olgudur” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber