Van’da yüzlerce öğrenci yüz yüze eğitim için okulların yolunu tuttu. Van’da çocuklarını okulla bırakıp yine geri alan veliler ise yine sosyal mesafe kurallarını hiçe saydı. Yüz yüze eğitimin ikinci aşaması bugün başladı. 7 milyona yakın öğrenci aylar sonra yeniden ders başı yaptı. Van’da aylar sonra ders başı yapan öğrenciler sınıf, öğretmen ve arkadaşlarına kavuştu.

Van’da her okula bir güvenlik görevlisi (Polis) verilirken, okul yönetimi tarafından okul bahçelerinde sosyal mesafe kurullarına göre sıra yapıldı.

Yüz yüze eğitimin başladığı ilk gün okul önlerindeki yoğunluk endişe yarattı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında okula alınmayan veliler okul önlerinde yoğunluk oluşturdu. Hüsrevpaşa İlköğretim ve Ortaokulu önünde çocuklarını okula bırakan ve bekleyen veliler sosyal mesafe kuralına uymadığı gözlerden kaçmadı.

Güvenlik görevlisinin sosyal mesafe uyarısına rağmen veliler aldırış etmedi.

Okulların açılması ile birlikte okul önlerinde yine sıkıntılı görüntülere sahne oldu. Veliler çocuklarını okula bırakırken okulların önünde beklemeye başladı. Yığılma bazen dikkat çekici hale geldi. Öğrenciler velilerin oluşturduğu kalabalığın içinde okula güçlükle girerken, Veliler sosyal mesafeyi adete unuttu.

7 milyona yakın öğrencinin yeniden sınıflarına döneceği yüz yüze eğitim haftanın iki günü olacak. Bu kapsamda sınıf mevcutları ikiye bölünecek. Bir grup Pazartesi Salı diğer grup Perşembe Cuma gelecek. Her sıraya bir öğrenci oturacak ve yanı boş kalacak.

Temizlik, maske ve mesafe olmazsa olmazlardan

Hijyen için el dezenfektanları hem okul girişlerinde hem de sınıflarda bulunacak. Maske sadece ders esnasında öğretmen tarafından çıkartılabilecek. Öğrenciler ise okula girişten, çıkana kadar maskeli olacak.

Ders süreleri 30 dakika

İlkokul ve 8’inci sınıflar haftada 12, imam hatip ortaokulu 14, lise hazırlık ve 12’nci sınıflar ise 16 ders saati yüz yüze eğiyim alacak. Ders süreleri 30, aralar ise 10’ar dakika olacak. Yeni dönemde anaokullarında eğitim ise 2 günden 5 güne çıkartılacak. Vanekspres

Editör: Wan Haber