İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil ve Afetler Sağlık Hizmetler Şube Müdürü Halis Gökyer’in de katılımıyla UMKE ekibine eğitim kampında teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Eğitim programının kapanışında konuşan 112 Acil ve Afetler Sağlık Hizmetler Şube Müdürü Gökyer, eğitim programına katılan sağlık çalışanlarına 6 eğitmen tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler verildiğini söyledi. Gökyer, “Yaklaşık bir haftadır zorlu bir eğitimden geçen sağlıkçı arkadaşlarımız, ileride çok büyük olaylarla karşılaşacaklarını akılarından çıkarmamaları lazım. Her daim almış oldukları bu eğitimleri tekrarlamalarını diliyorum. Eğitimlerin faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Van’da bulunan sağlık kuruluşlarından katılım sağlayan 22 kişiye; taşıma teknikleri, alternatif aletler, temel KBRN, travma, afet haberleşmesi, enkaz güvenliği, temel kampçılık, afet ve olağan dışı durumlarda hayatı idame ettirme konularında eğitimler verildiği belirtti.

Van’daki sağlık kampında gerçekleştirilen UMKE Temel Eğitimi Programı, katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle son buldu. İHA

3-890.jpg

Editör: Wan Haber