Yarıyıl tatilinin bitmesiyle okula gelen öğrencilere tek tek süt dağıtan Van Vali yardımcısı Sabri Uzun, il genelinde yaklaşık 146 bin öğrenciye yılsonuna kadar haftanın 3 günü süt dağıtılacağını belirterek, “Çocuklarımızın daha sağlıklı büyümesi için faydalı olacağını düşünüyoruz. Devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyoruz” dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, üç ayrı mutluluğu bir arada yaşadıklarını ifade ederek, “Öncelikle şubat ayı atamaları ile birlikte ilimize yaklaşık 900 öğretmen ataması gerçekleşti. Atamaları yapılan öğretmenlerin göreve başlamaları ile birlikte ildeki öğretmen açığımızın önemli bir kısmı kapandı. Bunun yanında 15 gündür sömestri tatilinde bulunan çocuklarımız okula başladılar. Ayrıca Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü ve öteden beri gelen okul sütü kampanyası da bugün başladı. Bugün de bu kapsamda Polatoğlu İlkokulu ile Zambak Anaokulu’nda bu kampanyayı yürüttük. Bu nedenle bugün birçok sevinci bir arada yaşadık. Çok mutluyuz” dedi.


Süt dağıtım programına Van Vali Yardımcısı Sabri Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Krekin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ahmet Tam, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Mehmet Eker, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Şube Müdürü Serpil Günbay, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Editör: Wan Haber