Eğitim ve Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen "Genç Umutlarla Mutlu Yarınlara" projesi Van'da hayata geçirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, çocuk ve gençlerin internet bağımlılığı, sağlıklı teknoloji kullanımı, obezite ile mücadele, sağlıklı yaşam kültürü, fiziksel egzersizlerin önemi, gençlerde madde bağımlılığı ve önleme çalışmaları kapsamında hazırlanan proje Van'a başlatıldı.

Bu kapsamda, Şehit İbrahim Karaoğlan Lisesi, Vangölü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Toki Memursen Mehmet Akif İnan Ortaokulu, Şehit Nurettin Türkmen Ortaokulu, Vali Adnan Darenderiler Ortaokulu, Bahçesaray Çok Programlı Anadolu Lisesi, Karpuzalan Ortaokulu ve Tunca Uras Ortaokulunda müzik, resim ve hat sanatı malzemeleri dağıtılarak atölyeler kuruldu.

Malzemelerin dağıtıldığı okullarda, bu yıl konser ve sergilerin yapılması sağlanacak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda ise öğrenci, öğretmen ve velilere çeşitli konferanslar verilecek. 

Projeye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destek verdi.  AA

Editör: Wan Haber