Edremit ilçesinde bulunan Fen Lisesi'nde 50 okuldan 250 öğrencinin katılımıyla matematik olimpiyatları sınavı organize edildi. Van'da eğitimin kalitesinin yükseltilmesine yönelik çalışmalara destek vermek amacıyla düzenlenen sınavda başarılı olan öğrencilere tablet bilgisayar hediye edilecek.
Sınavı kendi imkanları ile düzenlediklerini ve valilikten gereken izinleri aldıklarını açıklayan okul müdürü Nesim Sayılır, sekizinci sınıf öğrencilerinin katılabildiği sınavı geleneksel hale getirmek istediklerini açıkladı. Okulda görev yapan 5 matematik öğretmeni tarafından soruların hazırlandığını ve kitapçık haline getirildiğini anlatan Sayılır, "Matematik, eğitimde olmazsa olmazdır. Matematiği teşvik amacıyla bu çalışmayı yaptık. Van'ın eğitim kalitesinin arttırılmasını amaçladık. Bizim okulumuzda okuyan öğrencilerin metamatiğe olan ilgileri iyi. Biz bunu diğer okullardaki öğrenciler arasında da yaygınlaştırmak istedik" dedi.
Van'da eğitimin geliştirilmesi konusunda herkesin sorumluluğunun olduğuna dikkati çeken Sayılır, eğitimi öncelik olarak belirleyen öğrencilerin başarısız olma ihtimalinin bulunmadığını dile getirdi.

 

Editör: Wan Haber