Okuma oranının artırılması amacıyla gerçekleştirilen kitap okuma yarışması süreci hakkında bilgi veren proje koordinatörleri; okullarda projeden sorumlu olacak Türkçe/Edebiyat öğretmenlerini seçerken, öğrencilere okutulması istenen beş kitap ismini de Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdi. Okullara dağıtılan kitaplar, koordinatör öğretmen tarafından öğrencilere okutturuldu. Okullarda kitapları okuyan öğrencilere yönelik ön eleme sınavı yapıldı. Ön eleme sınavı sonucu başarılı olan beş öğrencinin isimleri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi.
 

Eğitimin en önemli unsurunun okuma olduğunu belirten Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, “İnsanların duygu ve düşüncelerini en güzel şekilde ifade etmesinin yolu okumaktan geçer. Okuduklarını anlayan, anladıklarını yaşayan bireyler her zaman topluma yön veren kişilerdir. Okumayı seven insanların empati kapasitesi artar ve herkese karşı sevgi duyarlar. Bu nedenle öğrencilerimizde okuma sevgisinin artması amacıyla valiliğimiz işbirliğinde SODES kapsamında kitap okuma yarışması yaptık” dedi.
 

Yapılan kitap okuma yarışması sınavı sonunda dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine, 28 Mayıs Salı günü Selahhaddin-i Eyyubi Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenecek törenle ödüllerinin verileceği belirtildi.

Editör: Wan Haber