Van'ın Erciş ilçesinde hem çobanlık yapıp, hem de üniversiteye hazırlanan Muhammet Taş (19), girdiği Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavında büyük bir başarı elde ederek, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünü kazandı. Taş'ın başarısı ailesine büyük mutluluk yaşattı.

Erciş'e 25 kilometre uzaklıkta bulunan Taşlıçay Mahallesi'nde yaşayan inşaat işçisi Ferkuşat ve ev hanımı Mukaddes Taş çiftinin, 4 çocuğundan biri olan Muhammet Taş, ÖSYM tarafından açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarında, büyük bir başarıya imza atarak, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Taş, ilkokul yıllarından beri ailesine katkı sağlamak amacıyla çobanlık yaparken, koyunların yanında test çözerek, üniversiteye hazırlandı.

Okulun son yılında dershaneye de kayıt yaptıran Taş, 27- 28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen ve 2 gün önce açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarında, tıp fakültesini kazanarak ailesine büyük mutluluk yaşattı. 506,80527 puan alarak 10'uncu tercihi olan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmeye hak kazanan Taş, hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN DAVET ETTİ

Muhammet Taş'ın Tıp Fakültesi'ni kazanması sosyal medyada bir çok kullanıcı tarafından başarı örneği olarak gösterilirken bir paylaşım da Malatya Büyükşehir Beleidye Başkanı Selahattin Gürkan'dan geldi. Gürkan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Van'ın Erciş İlçesinde çobanlık yapan Muhammet Taş evladımız, girdiği YKS 2020 sonrasında Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Kendisini tebrik ediyor, Büyükşehir Belediyemize davet ediyorum. Bir ihtiyacın, bir sıkıntın olursa her daim yanındayım." cümlelerini kullandı.

Editör: Wan Haber